Három sérültje van a Dánfalva és Madaras között történt balesetnek

Iszlai Katalin 2019. szeptember 26., 19:33

Három személy sérült meg az E578 jelzésű út Csíkdánfalva és Csíkmadaras közötti szakaszán csütörtök délután történt közúti balesetben. A szerencsétlenséget az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség okozta.

Fotó: Pinti Attila

Súlyos közúti baleset történt csütörtök délután Csíkdánfalva és Csíkmadaras között. Mint Incze Miklóstól, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivőjétől megtudtuk, egy 26 éves, zágoni (Kovászna megye) férfi az E578 jelzésű úton nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott be egy kanyarba, elveszítette uralmát a jármű fölött, áttért a menetirányával ellentétes sávra és nekiütközött egy szemből szabályosan közlekedő, 46 éves gyimesközéploki férfi vezette személygépjárműnek.

A balesetben hárman sérültek meg.

Fotó: Pinti Attila

A gyimesközéploki sofőr mellett ülő 18 éves férfi beszorult a járműbe, kiszabadításához a csíkszeredai tűzoltóság műszaki mentőinek beavatkozására is szükség volt. Egy – ugyanebben az autóban utazó – 46 éves, gyimesközéploki nő, illetve a másik jármű egyik 49 éves, csíkkarcfalvi utasa is sérüléseket szenvedett, a mentőszolgálat és a tűzoltóság elsősegélynyújtó egysége mindhármukat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállította.

{A}

A vizsgálatok során a rendőrök megállapították, hogy

egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt.

Fotó: Pinti Attila

A Hargita Megyei Mentőszolgálat ügyeletes diszpécsere érdeklődésünkre elmondta, a 18 éves fiatal lábtörést szenvedett, a két negyvenes éveiben járó nőt pedig mellkassérülésekkel szállították kórházba.

{K1}