Újabb Halmágyi-fotót díjaztak

Dobos László 2019. szeptember 26., 19:53

Harmadik alkalommal rendezi meg október elején a budapesti Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amelynek felvezetőjeként fotópályázatot hirdettek. Az egyik díjazott a csíkszeredai Halmágyi Zsolt.

Halmágyi Zsolt díjazott fotója. Összhang és lendület Fotó: Halmágyi Zsolt

Október 2–3-án kerül megrendezésre Budapesten, a Testnevelési Egyetem új Központi épületében a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia. „A magyar és angol nyelvű nemzetközi tudományos rendezvény célja, hogy ösztönözze újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását a sportban. Az esemény apropóján a LikeGroup főtámogatásával hirdették meg a Testnevelési Egyetem fotópályázatát a II. Németh Ferenc-díjért, ennek célja többek között a magyar sportfotózás erejének bemutatása” – olvasható a kiírásban.

A képeket egy öttagú zsűri bírálta el, amelynek döntése alapján a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia rendezvényének helyet adó Testnevelési Egyetem Központi épületében összesen 40 kép kerül bemutatására. A képek egy részét a rendezvényt követően további egy hónapig a Testnevelési Egyetem Aulájában lehet megtekinteni.

{A}

A Hazai rendezésű világverseny legjobb fotója kategóriájában az első díjat Csudai Sándor – Telitalálat című, vívó témájú fotója érdemelte ki,

a második díjazott a csíkszeredai Halmágyi Zsolt – Összhang és lendület című fényképe,

a harmadik díjazott pedig Szaniszló Róbert – Góóóól című fotója.

Halmágyi Zsolt fotója a Hortobágyon készült az idei Magyar Kerékpáros Körversenyen, a Tour de Hongrie-n. Halmágyinak idén ez a harmadik díja: korábban megkapta a Magyar Sportújságíró Szövetség nívódíját, majd a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány által meghirdetett fotópályázaton lett nyertes a csíkszeredai húsvéti ételszentelésről készült fotója.

A fődíjas fotó – Telitalálat. Fotó: Csudai Sándor

Szaniszló Róbert Góóól című fotója harmadik díjat érdemelte ki Fotó: Szaniszló Róbert