Budapestről, bravúros szereposztásban érkezik a Szomorú vasárnap

Szász Cs. Emese 2019. szeptember 26., 19:30

Bravúros szereposztásban, a budapesti Madách Színház vendégelőadásában érkezik Marosvásárhelyre Müller Péter – Seress Rezső Szomorú vasárnap című zenés darabja.

Rudolf Pétert és Nagy-Kálózy Esztert a marosvásárhelyi színpadon láthatjuk Fotó: Madách Színház

A Horgas Ádám által rendezett előadásban Seress Rezsőt Rudolf Péter Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színész, szinkronszínész, kiváló művész játssza, Helénke szerepében pedig Nagy-Kálózy Eszter, Kossuth- és Jászai-díjas magyar színésznőt, érdemes és kiváló művészt láthatja a közönség. A pincér/pap/katona/férfi szerepében Nagy Sándor színművész, énekes látható. Az előadás hossza 2 óra 35 perc, egy szünettel.

A vendégelőadást összesen négy alkalommal láthatja a közönség a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

{A}

Bár a hazai árakhoz képest igencsak borsos, 105 lejért kínálják az előadásra szóló belépőket, azok nagyon jól fogynak. A nemzeti színház igazgatója, Gáspárik Attila szerint ez a jegyár Magyarországon nem szokatlan, s nálunk is ennyibe kerülne egy színházjegy, ha nem lenne állami támogatás. „Minél nyugatabbra megyünk, annál többe kerül a színházi belépő. Ez egy nagyon olcsó jegy” – jegyzi meg Gáspárik Attila.

A Szomorú vasárnapot szeptember 28-án, szombaton 16 és 20 órától, valamint vasárnap 15 és 19 órától lehet megnézni.

Fotó: Madách Színház

Müller Péter – Seress Rezső Szomorú vasárnap című darabja egy halhatatlan szerelem történetét mutatja be. Az előadást pár éve a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata is nagy sikerrel játszotta, ezúttal azonban a budapesti Madách Színház vendégjátékaként láthatja a nagyérdemű. A legendás kispipai zongorista ezúttal Marosvásárhelyre jön. Jön hogy „rendezze a cehhet”, hogy egész sorsát – s vele sok évtized magyar történelmét – zenével, dallal és tánccal újra elmesélje. És jön Jani pincér, egyetlen barátja. És jön a felesége, Helénke, akivel hosszú életének minden küzdelmét végigélte. Beszállnak a játékba. Seress csak a végén tudja meg, hogy Helénke szerette – szerelemmel szerette.