Emberre támadt a medve a háromszéki Nagyborosnyón

Bíró Blanka 2019. szeptember 26., 14:31

Emberre támadt a medve Nagyborosnyón csütörtökön. Az áldozat súlyos sérülésekkel került kórházba, de nincs életveszélyben – mondta el portálunknak Kanyó Antal, Nagyborosnyó alpolgármestere.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A hárombocsos anyamedve csütörtökre virradóan éjjel két órakor támadt rá egy kisborosnyói esztenára, a pásztorok észrevették, zajt csaptak és elüldözték – idézte fel a történteket a szemtanúk beszámolója alapján az alpolgármester. A medve másodszor is próbálkozott, de akkor mégis félrehúzódott, majd reggel hét óra körül újra támadt, az egyik juhászt félreütötte, a férfi könnyebben megsérült a karján.

A kiabálásra, kutyaugatásra egy közelben lakó férfi is kiment a házból, szerencsétlenségére éppen szembefutott a vaddal. A medve elkapta a férfit, szétmarcangolta a bal combját.

A szemtanúk azonnal hívták az 112-es sürgősségi hívószámot, a mentőalakulat beszállította az áldozatot a sepsiszentgyörgyi sürgősségre. A támadásról jegyzőkönyvet készítettek.

{A}

Kanyó Antal arra kéri a környéken lakókat, hogy legyenek nagyon elővigyázatosak, hiszen a medve bármikor visszatérhet, azt tanácsolja csapjanak zajt, ha a medve felbukkan, és azonnal hívják a 112-es számot. Különben a vadőr folyamatosan felügyeli a környéket. Az alpolgármester elmondta, az utóbbi hetekben legalább harminc alkalommal jelentettek medve okozta kárt a község területén. A vad juhokat, teheneket, tyúkokat pusztított el, kárt tett a termésben.

Sajnos, idáig fajultak a dolgok, hogy már az emberek sincsenek biztonságban

– fakadt ki az elöljáró.