Tűz ütött ki a tanulmányi ház alagsorában működő kifőzdében, a gyerekek el kellett hagyják a tantermeket

Simon Virág 2019. szeptember 26., 14:45

A marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium elemi osztályos tanulói csütörtökön délben el kellett hagyják a tantermeiket, miután a Deus Providebit Tanulmányi Ház alagsorában működő kifőzdében tűz ütött ki.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Mint Tamási Zsolt iskolaigazgatótól megtudtuk, a római katolikus gimnázium elemi osztályai minisztériumi jóváhagyással a Rózsák tere 65. szám alatt levő Deus Providebit Tanulmányi Ház első emeltén működnek. Az épület pár száz méterre van az eredeti iskolaépülettől, benne alapítványok is vannak, gyermekfoglalkozásokat is tartanak.

„Csütörtök délelőtt  a Deus Providebit Ház  alagsorban levő étterem konyhájában meggyulladt az olaj, s emiatt kisebb tűz és nagy füst keletkezett. A füst az egész épületben elterjedt, így a négy elemi osztály tanulóit kivittük az épületből. A tűzoltók gyorsan eloltották a tűzet. Miután az épület kiszellőzött, újra visszamentek az osztályba. Kis időre az udvaron levő belvárosi templomban is voltunk, mert csepergett az eső. Semmiféle különösebb fennakadás az ijedtségen kívül nem volt” – nyilatkozta a Székelyhonnak Tamási Zsolt.

{A}

A tűzoltóság sajtószóvivője, Cristian Virag elmondta, hogy az alagsorban a konyhában keletkezett tűzet gyorsan sikerült eloltani és senki nem sérült meg, nem szorult orvosi ellátásra.