Indul a korisuli Gyergyószentmiklóson

Barabás Orsolya 2019. szeptember 26., 14:26

Sikeresnek bizonyult az elmúlt években a korisuli program Gyergyószentmiklóson. Tavaly több mint ezer gyermek tanult korcsolyázni, négyszázan a város tanintézeteiből, hatszázötvenen pedig a környékbeli falvakról jártak rendszeresen a foglalkozásokra. 

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Hamarosan ismét több száz gyermek ölti lábára a korcsolyát, és ismerkedik ezzel a mozgásformával a helyi műjégpályán, a hét folyamán ugyanis összeállítják az órarendeket, és október első napjaiban már kezdődhet a korisuli program – tudtuk meg Tatár Elődtől, a Városi Sport Klub menedzserétől.

A program célja, hogy minél több gyermek megszeresse a jeget, ne idegenkedjenek tőle, és ha nem is lesz belőlük jégkorongozó vagy műkorcsolyázó, élvezzék, hogy mozgással tölthetnek egy tanórát.

„Azt mondtuk, tegyük kötelezővé ezt a foglalkozást a gyerekek egészsége érdekében, és iktassuk be az iskolai programba. A mozgáson van a hangsúly, és ha már itt, Gyergyószentmiklóson adott a lehetőség, minden gyergyói gyermek tanuljon meg korcsolyázni. Ezt követően szívesen jön majd a szüleivel szabadkorcsolyázásra, és megismeri a mozgás örömét és jótékony hatását is” – részletezte Tatár Előd.

{A}

Minden osztály kialakítja a rendszert, ahogyan megoldják a gyermekek szállítását, öltöztetését, hiszen mivel kicsikről van szól, szükség van néhány szülő segítségére is. Otthonról korcsolyát és valamilyen fejvédő sisakot kell hozzanak. Bár még egyelőre nincsenek nagy hidegek, a szülők szem előtt kell tartsák, hogy a jégpályán szükség van meleg öltözékre, sapkára, kesztyűre – hívta fel a figyelmet a sportklub vezetője. A gyermekek oktatását 3-4 edző segíti.

A gyergyószentmiklósi általános iskolák mellett Gyergyószárhegy kivételével mindegyik környékbeli faluból jártak az elmúlt évben gyermekek a program keretében korcsolyázni, összesen több mint ezren. A tervek szerint így lesz ebben a szezonban is, igaz egyelőre csak a városból érkeznek majd órákra kisiskolások, a környékbelieket csak novembertől, a ballonpálya beüzemeltetését követően tudják fogadni.