Ketten súlyosabban megsérültek Korondon

Székelyhon 2019. szeptember 25., 09:33

Négy sérülttel járó közúti balesethez riasztották a mentőket szerda reggel Korondon. Egy személyt sérülései miatt helikopterrel kell Marosvásárhelyre szállítani. A vizsgálatok szerint az ütközés egy tanulóvezető miatt történt.

Fotó: Hargita megyei tűzoltóság

A 13A jelzésű országút korondi szakaszán történt közúti balesethez a műszaki mentők mellett két mentőszolgálati, illetve egy tűzoltósági elsősegély-nyújtó egység sietett – tájékoztat a Hargita megyei tűzoltóság. Az elsődleges információk szerint négy személy sérült meg, ketten súlyosabban, miután két személyautó ütközött.

Fotó: Hargita megyei tűzoltóság

Az egyik súlyosabb sérültet, egy 44 éves férfit fej-, illetve egy 27 éves nőt medencesérüléssel, a másik két utast kisebb zúzódásokkal, horzsolásokkal szállították a székelyudvarhelyi kórházba. A fejsérülést szenvedett utast a rohammentő-szolgálat helikopterével szállítják tovább Marosvásárhelyre – közölte a tűzoltóság.

{A}

A rendőrség beszámolója szerint a balesetet egy 19 éves korondi tanulóvezető okozta, aki körültekintés nélkül tért ki egy mellékútról a 13A jelzésű országútra, amikor oldalról nekiütközött egy 27 éves Maros megyei nő vezette, szabályosan közlekedő autó. Az ütközésben három személy a tanulóvezető vezette gépkocsiból sérült meg, illetve a másik autó sofőrje. A helikopterrel Marosvásárhelyre szállított gépjárművezető-oktató koponyasérülést és agyrázkódást szenvedett. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.