Két új útvonalat jelöltek ki kerékpárosoknak Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között

Bíró Blanka 2019. szeptember 24., 17:25

Két útvonalat jelölt ki a kerékpárosoknak a Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő közötti erdőkben a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat.

Fotó: Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat

Tájékoztatásuk szerint az utak a Ride illetve Easy Ride nevet kapták, kék valamint piros jelzéssel jelölték meg őket. A kék jelzéssel jelölt Easy Ride könnyű, helyenként közepes nehézségű útvonal, hossza 17 kilométer és 500 méter pozitív szintkülönbséggel rendelkezik. A pirossal jelölt közepes, helyenként nehezebb Ride útvonal hossza 18 kilométer és 660 méter pozitív szintkülönbséggel rendelkezik.

{A}

Mindkét pálya Sepsiszentgyörgy végében levő jegyszedő házikótól indul, ahova az útvonalak térképét is kihelyezték, majd érintve Sugásfürdőt visszaér a kiindulóponthoz. A szolgálat munkatársai szerint ezeket az útvonalakat eddig is használták a kerékpárosok, ők most kijelölték, helyenként kitakarították és rendezték, a Görgő csúcs közelében az útvonalról eltávolították a ráesett fákat. A kék jelzésű szakaszon még maradt két kidőlt fa, de azokat ki lehet kerülni. A piros jelzésű útvonalon nincsenek esztenák, a kék jelzésű viszont áthalad egy esztena mellett, ám a hegyimentőket egyszer sem támadták meg a juhászkutyák, bár többször is elkerekeztek mellettük. Mindkét útvonal GPX formátumban letölthető a www.natcov.ro honlapról. A biztonság érdekében védősisak használatát javasolják.