Postásból is lehet programozó – digitális képzés indul Székelyföldön

Simon Virág 2019. szeptember 25., 14:00

A három éves egyetemi tananyagot megrostálták és olyan hat hónapos tanfolyamot állítottak össze a Cognitive Creators székelyföldi digitális ügynökség munkatársai, amely végén junior programozó, digitális marketinges vagy akár webfejlesztő is lehet az, aki érdeklődik az informatika iránt.

Tóth Attila egyetemistaként szembesült az oktatási rendszer hiányosságaival, ezért nyújt alternatívát Fotó: Haáz Vince

Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy után, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen is szervez képzéseket a Cognitive Creators székelyföldi digitális ügynökség. A képzés neve Shiftspace, mert a számítógép billentyűzetén a shift és a space gombok lenyomásával ugrást érhetünk el. Ezzel a névvel jelzik, hogy a képzés után pályát és teret lehet váltani. 

A képzési lehetőségről Tóth Attila, a szervező cég társalapítója beszélt. Megtudtuk, hogy Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön már volt több képzés, s nagyon jók voltak a visszajelzések. Példaként említette, hogy

volt olyan „diákjuk”, aki korábban postahivatalban dolgozott, de elvégezte a tanfolyamot és programozó lett.

Azt is elárulta, hogy a különböző képzéseket úgy állították össze, hogy a résztvevők csak a legfrissebb és legfontosabb indformációkat kapják meg. A képzések első fele ingyenes, majd lesz egy tudásfelmérés, és csak azok vehetnek részt a képzések második, immár fizetős felén, akik elsajátították az alapfogalmakat. A képzésekre jelentkezni szeptember 30-ig lehet a shiftspace.io honlapon. 

{A}