Huszonnégy órán át nyomták a gázpedált a gyergyóiak – videó

Gergely Imre 2019. szeptember 24., 12:48

Nagyszerű eredményt ért el a gyergyószentmiklósi GIS Racing Team a magyarországi Nyirádon rendezett 24 órás autóversenyen, a 85 egységből a 8. helyen zárt.

A GIS Racing Team csapata. Az élmezőnyben végeztek Fotó: GIS RACING TEAM

A GIS Racing Team öt tagja, azaz a gyergyószentmiklósi Sándor Szilárd, Gavrila István, Bilibók Csongor, a csíkszeredai Görbe Csongor és a kolozsvári Gyurka István amatőr, illetve igazolt autóversenyzőkként már komoly tapasztalatokat szerzetek különböző autóversenyeken, de a 24 órás verseny számukra is új volt.

{A}

Veszprém megyében, a rallycross versenyek számára kialakított Nyirádi Motorsport Arénában álltak rajthoz a nemzetközi, 24 órás viadalon. Az 1,3 kilométeres körpályán – amelynek 40 százaléka aszfalt, míg 60 százaléka murva – összesen 600 kört teljesítettek szombaton 14 órától vasárnap 14 óráig.

Videó: GIS Racing Team

A száguldozás csak akkor szünetelt, amikor éppen valami javítanivaló volt a kocsin, és ez elég gyakori volt, mivel számtalan volt a kisebb-nagyobb ütközés.

A verseny előtt Fotó: GIS RACING TEAM

A szereléskor a pilóták is cserélődtek. Hogy mit is jelentett ez a pilóták és az autók számára, azt jelzi a mellékelt két fotó. Ez ugyanaz a piros BMW 325-ös, csak az egyik a startot jelző ágyúlövés előtt, a másik meg a futam végén.

A verseny után Fotó: GIS RACING TEAM

A pilóták igazán elégedettek a teljesítményükkel, hiszen már az is siker, hogy újoncként be tudták fejezni a versenyt, ehhez jön még hozzá, hogy a legjobb tíz között végeztek.