Lakossági konzultációt szervez Székelyudvarhelyen az RMDSZ

Fülöp-Székely Botond 2019. szeptember 23., 15:06

A különböző önkormányzati döntések előkészítésébe is be szeretné vonni a székelyudvarhelyieket az RMDSZ helyi szervezete, ezért önkénteseik fel fogják keresni a városlakókat a szervezet által összeállított kérdőívekkel.

Mintegy 13 ezer háztartáshoz kopogtatnak be az RMDSZ önkéntesei Fotó: Fülöp-Székely Botond

A lakók véleményére is szükség van a különböző közösségi döntések meghozatalához, ezért az RMDSZ Városi konzultációt szervez Székelyudvarhelyen – fejtette ki egy hétfői sajtótájékoztatón Derzsi László, a szervezet helyi elnöke. Mint mondta,

gyakorlatilag arról van szó, hogy az elkövetkező két hónapban önkénteseik be fognak kopogtatni a nagyjából 13 ezer háztartás mindegyikébe és egy általuk összeállított kérdőív kitöltésére kérik az embereket.

{A}

Persze mindezt névtelenül. Arra lesznek kíváncsiak, hogy ki, hogyan látja a jelenlegi városvezetés tevékenységét – a pozitívumokra és a negatívumokra is rákérdeznek –, melyek a legfontosabb közösségi problémák, amit meg tudnak határozni, illetve a szervezet saját elképzeléseivel kapcsolatban is véleményt kérnek. A kérdőív utolsó felében ötleteket adhatnak az emberek, ugyanakkor sérelmeiket is elmondhatják.

Derzsi arra kérte a lakókat, hogy fogadják az önkénteseiket és fejtsék ki véleményüket, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy egy egységes jövőképet alakítsanak ki a város közügyeit illetően.

Akciójuk részeként rétegtalálkozókat is fognak szervezni, ahol arról érdeklődnek, hogy a vállalkozók, az egyházak, a civil szféra és más fontos társadalmi szereplők miként látják Székelyudvarhely jelenlegi helyzetét, illetve milyen elképzeléseik vannak a jövőt illetően. „Azt reméljük, hogy két hónapnyi intenzív munka után, még idén összegezni tudjuk az eredményt, amelyet bemutatunk nyilvánosan is” – fogalmazott Derzsi László.