Elfogták a gyilkos szökevényt

Székelyhon 2019. szeptember 22., 13:31

Elfogták szombat este azt az elítéltet, aki péntek délután szökött meg a Vrancea megyei Goleşti település környékéről, ahol börtönön kívüli munkát végzett.

Helikopterrel is keresték a szökevényt, végül egy erdős részen fogták el. Képünk illusztráció Fotó: Komka Péter/MTI

A rendőrség szerint a szökevényt azt követően fogták el, hogy egy nő a 112-es segélyhívószámon jelentette, egy idegen férfi megtámadta őt a saját házában, pénzt rabolt el tőle, majd elszaladt.

„A szökevényt a Poiana Cristei községhez tartozó Petreanu falu területén, egy nehezen megközelíthető erdős részen fogták el. Este 7 óra 10 perckor jelentette a 112-es segélyhívószámon egy nő, hogy

saját házában megtámadta őt egy idegen férfi, elrabolt tőle 180 lejt, majd elszaladt”

– mondta el Zorel Burlan, a megyei rendőrség szóvivője. Hozzátette, a szökevény jelenleg rendőrségi felügyelet alatt van, vissza fogják vinni a focşani-i börtönbe.

{K1}

A szökevény keresésében 110 rendőr, a focşani-i börtön 62 alkalmazottja és 16 csendőr vett részt. A kereséshez egy helikoptert is bevetettek.

A minősített emberölésért 22 éves börtönbüntetésre ítélt 39 éves fogvatartott péntek délután szökött meg Goleşti település környékéről, ahol börtönön kívüli munkát végzett. Vasilică Ciobotarut 14 éve ítélték 22 éves börtönbüntetésre, miután megerőszakolt és megölt egy 73 éves öregasszonyt Vrancea megyében. Ciobotaru 2017-ben egészségügyi okokra hivatkozva büntetése megszakítását kérte, a bíróság azonban alaptalannak minősítve a kérést, elutasította azt.

{A}