Megölt egy bichont, és annak gazdáját is megsebesítette egy pitbull

Székelyhon 2019. szeptember 21., 20:05

Megölt egy kis termetű kutyát, és gazdáját is megsebesítette Gyulafehérváron egy pitbull terrier. Az állatot szinte egy napon keresztül keresték, végül szombat délután sikerült elfogni – tudósít az Agerpres hírügynökség.

Majdnem egynapos keresés után tudták befogni az agresszív kutyát. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A felügyelet nélküli pitbull terrier péntek este, Gyulafehérvár egyik utcáján támadta meg a bichont, amelyet gazdája, egy 29 éves nő sétáltatott. A pitbull megölte a bichont, az azt védelmezni próbáló nőt pedig több helyen megharapta. Az agresszív állatot megpróbálták elfogni a helyszínre érkező csendőrök, sikertelenül. A hatóságiakra is rátámadó pitbullt végül elriasztották a helyszínről, és csak a szombati nap folyamán sikerült a nyomára bukkanniuk. A 29 éves nőt kórházba szállították.

A Fehér megyei rendőrség szombat délután már arról tájékoztatott, hogy a pitbullt sikerült elfogni, és azonosították a gazdáját is. A 35 éves férfi szombaton jelentette a rendőrségen, hogy eltűnt a kutyája. A pitbull terrier szabályszerű dokumentumokkal rendelkezik, és rendőrségi nyilvántartásban volt.

A rendőrség a kutyatámadás megelőzését célzó intézkedések be nem tartása miatt indított kivizsgálást.

{A}