Három ponttal tér haza az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. szeptember 21., 13:46

Megszerezte első idegenbeli győzelmét a román labdarúgó 2. Ligában az FK Csíkszereda. Valentin Suciu edző legénysége szombaton délben Eder góljával 1–0-ra nyert a sereghajtó Sportul Snagov otthonában.

Közel kétszázan örültek a Mikó-várban az FK Csíkszereda első idegenbeli győzelmének Fotó: Pinti Attila

Kevés néző előtt, rossz talajú pályán kezdődött el az Ilfov megyei Ghermănești faluban a Sportul Snagov–FK Csíkszereda mérkőzés. A találkozót a csíkszeredai Mikó-vár udvarán berendezett szurkolói udvarban, nagy kivetítőn, Ráduly Róbert Kálmán polgármester élő közvetítésében is lehetett követni. A Mikó-várban közel kétszázan voltak, többen mint a helyszínen.

Jobban kezdett a vendég székelyföldi gárda, az első három percben három szögletet harcolt ki, majd ellaposodott a játék, az első félidőben egyik csapat sem tudott kialakítani nagyobb gólszerzési lehetőséget, az első 45 perc enyhe hazai fölényben zajlott. A snagoviak kétszer lőttek Stoica révén kapu felé, a csíkiak pedig a 41. percben Takács fejesével veszélyeztették a hazai kaput, de Micle, a hazai hálóőr szögletre mentett.

{A}

Szünet után megváltozott az FK Csíkszereda játéka, a csíkiak többet támadtak, szögleteket harcoltak ki. A hazaiak a második félidőben csak elvétve rúgták a labdát Bordás kapuja felé. A három pontot érő gól az 54. percben született, amikor

Majzik távoli, jobb oldali, magas beívelését a 16-oson belülről, mintegy 14 méterről Eder okosan a kapu bal alsó sarkába fejelte (0–1).

A mérkőzés hátralévő részében csak csíki helyzeteket jegyezhettünk fel, Kálmán (háromszor), Berde, Barta és Casiadi is veszélyesen lőtt kapura, de a labdát vagy a hazai kapus mentette szögletre, vagy a lövések célt tévesztettek.

Fotó: Pinti Attila

Az FK Csíkszereda a következő fordulóban (szeptember 27.) a Kolozsvári U együttesét fogadja. A korábbról elhalasztott Petrolul–FK Csíkszereda (5. forduló) és a Kolozsvári U–UTA (6. forduló) mérkőzéseket a tervek szerint november 5-én pótolják.

Labdarúgó 2. Liga, 8. forduló:
Sportul Snagov–FK Csíkszereda 0–1 (0–0).
Gólszerző: Eder (54. perc).
Játékvezetők: Andrei Baciu, Mihăiţă Adrian Noroc és Iulian Cătălin Brînză (mindhárman Botoşani).
Megfigyelők: Ionel Popa (Paşcani) és Lucian Cârjă (Konstanca).
Sportul Snagov: George Micle – George Apostol, Vlad Mocioacă (Alin Ghidurea, az 56. perctől), Cristian Poștoarcă, Alin Turbatu, Florin Lungu, Iulian Roșu, Andrei Mirică ( Raul Bucur, 46.), Adrian Stoica, Adrian Dorobanțu (Raul Cubleșan, 69.), Karim Safsaf. Edző: Valentin Ivan.

FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Csonka Bonifác, Fodor Ákos, Berde István, Casiadi Bakó Soma, Marius Corbu (Barta Norbert, 79.), Kálmán Szilárd, Takács Martin (Eder Gonzales, 46.), Bajkó Barna (Romaric Logon, 86.). Vezetőedző: Valentin Suciu.

{Z1}

{S1}