Az UEFA lecsapott: Romániát is megbüntette

Józsa Csongor 2019. szeptember 21., 12:38

A soron következő mérkőzés zárt kapus lesz, ezen kívül jelentős pénzösszeggel is sújtotta a román labdarúgó-válogatottat az európai szakszövetség fegyelmi biztossága.

Nézők a bukaresti Nemzeti Arénában. A norvégok elleni hazai meccsen otthon maradhatnak Fotó: Wikipédia

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapján tette közzé, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága átiratban arról tájékoztatta, megvizsgálta a legutóbbi két Eb-selejtezőn történt nézőtéri rendbontásokat. A román nemzeti együttes hazai környezetben a spanyolokkal és a máltaiakkal játszott.

Ez alapján a FRF-t 83 ezer euróra büntették a szurkolók rasszista, kirekesztő megnyilvánulásai, pirotechnikai eszközök használata, különböző tárgyak játéktérre való bedobása, illetve a pályára beszaladó drukkerek miatt.

{A}

Sőt a pénzbeli szankció mellett a soron következő hazai szervezésű Eb-selejtezőt, az október 15-i, Norvégia elleni párharcot a Nemzeti Arénában nézők nélkül kell megrendeznie a szakszövetségnek.

A fegyelmi bizottság egy évig megkülönböztetett figyelemmel nézi a román találkozókat, és ha megismétlődnek ezek az esetek, újabb találkozó lesz zárt kapus.

A román fociegyüttes egy évvel ezelőtt már játszott nézők nélkül, a Nemzetek Ligájában a Montenegró elleni meccsen.

{K1}