Továbbra is szenved a rossz helyzetkihasználás miatt az SZFC

Zátyi Tibor 2019. szeptember 20., 19:51

Hiába alakított ki számtalan lehetőséget Lénárdfalván a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 5. fordulójában végül kétgólos vereséget szenvedett a helyzeteit jobban kihasználó házigazdától.

Hiába a számos lehetőség, pont nélkül jön haza Lénárdfalváról az SZFC Fotó: Székelyudvarhelyi FC/Pál Árpád

Nagyon szeles időben rendezték pénteken meccset, de ez nem zavarta az SZFC-t, egymás után alakította ki a helyzeteit, előbb Iovu lövése zúgott el a kapufa mellett, majd egy szép akció végén Jakab próbálkozását fogta meg a kapus. Az udvarhelyi csapat fegyelmezetten játszott, nem hagyta kibontakozni a hazai csapatot. Dominálta a játékot, egymás után jöttek a szögletek is, gólt viszont az ellenfél ért el.

A 40. percben egy előre ívelésre jól futott ki Tudose, estében elütötte a labdát, az ellenfél játékosa viszont nekifutott, óriási műesést bemutatva átesett az SZFC kapusán – a nézők is kacagták a jelenetet.

A játékvezető rögtön a tizenegyespontra mutatott, büntetőt a hazaiak kapusa, Bota értékesítette.

{A}

A második félidőben még jobban dominált az SZFC, a hazaiak ritkán jártak át a félpályán, jöttek az újabb szögletek és helyzetek, de a labda nem akart beakadni a hálóba, pedig Dinu, Berkeczi és Taciuc is próbálkozott. Utóbbi a 72. percben megverve védőjét

betört a tizenhatosba, majd a kapust is kicselezte, aki védés közben elakasztotta az SZFC támadóját, a játékvezető sípja viszont néma maradt.

A hazaiak a találkozó utolsó percében szereztek még egy gólt és bebiztosították a győzelmüket.

„Megint domináltuk a mérkőzést, megint jobbak voltunk az ellenfélnél, de kikaptunk. Egy olyan tizenegyes miatt maradtunk alul, ami a Holdról is látszik, hogy nem volt az. Taktikailag elértük azt, amiért eljöttünk ide, uraltuk a meccset, rengeteg helyzetet kidolgoztunk.

Ám amelyik csapat nem rúgja be a lehetőségeit, általában nem fog győzni

– összegzett Demény Norbert, az SZFC edzője.

A következő fordulóban, pénteken 17 órakor a Kudzsiri Metalurgistul látogat Székelyudvarhelyre.
Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, 5. forduló:
Lénárdfalva–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (1–0),
gólszerzők Alin Bota (40., büntetőből), Alexandru Oltean (90+2.)
SZFC: Tudose – Kovács (Marucza, 82.), Crișan, Bucur, Berkeczi, Izmană, Jakab (Stăncuțu, 82.), Dinu, Pál (Györgydeák, 86.), Taciuc, Iovu (Solymosy, 70.).

{Z1}

{S1}