Gyilkosságért elítélt rab szökött meg

Székelyhon 2019. szeptember 20., 18:53

Megszökött péntek délután egy minősített emberölésért 22 éves börtönbüntetésre ítélt 39 éves fogvatartott Goleşti település környékéről, ahol börtönön kívüli munkát végzett – tájékoztatta az Agerprest a focşani-i börtön, ahol a férfi büntetését töltötte.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

„Pénteken 14 óra 15 perc körül kiderült, hogy a 39 éves Ciobotaru Vasilică, aki minősített emberölés miatt töltötte 22 éves börtönbüntetését, elhagyta a börtönön kívüli munkavégzés helyét” – nyilatkozta Georgeta Gură főbiztos, a focşani-i börtön szóvivője.

{A}

A börtönhatóságok megtették a szükséges intézkedéseket a szökevény elfogása érdekében: lezárták az utakat, riasztották a személyzetet, a börtön alkalmazottaiból álló keresőcsapatokat küldtek ki és értesítették az együttműködés érdekében a Vrancea megyei rendőrséget és csendőrséget.

Szökésekor az elítélt kék nadrágot, Adidas márkájú edzőfelsőt és bakancsot viselt.

A hatóságok felkérik mindazokat, akik az elítélt azonosítását vagy elfogását segítő információkkal tudnak szolgálni, hogy forduljanak a legközelebbi rendőrörshöz, vagy hívják a 112-es segélyszámot.

A börtön képviselői emlékeztetnek, hogy a börtönön kívüli munkavégzés helyének elhagyása a fogvatartási intézményből való szökéssel azonos besorolás alá esik, és 6 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztést von maga után.

A börtön vezetősége belső vizsgálatot is elrendelt.