Még mindig várat magára a Sepsi OSK első hazai győzelme

Sánta Imre 2019. szeptember 20., 18:20

Megszakíthatja a döntetlenek sorozatát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a labdarúgó 1. Liga 10. játéknapján hazai pályán fogadja az FC Hermannstadt együttesét. A háromszékiek eddig összegyűjtött tíz pontjukkal a rangsor 8. helyén állnak.

Az előző szezonban mindkét egymás elleni meccset a Hermannstadt nyerte. Archív Fotó: Gálna Zoltán

A piros-fehérek negatív mérleggel rendelkeznek a nagyszebeniekkel szemben, a két csapat eddig két alkalommal találkozott egymással a tavalyi idényben, és mindkét mérkőzést a jelenleg Costel Enache által irányított együttes nyerte. Nem csoda tehát, hogy a szombaton 17.30-kor kezdődő összecsapás előtt mindenki sikerre éhes Sepsiszentgyörgyön,

hiszen az OSK szurkolói hazai környezetben legutóbb tavaly decemberben örülhettek kedvenceik győzelmének.

{A}

A találkozót megelőző sajtótájékoztatón László Csaba, a Sepsi OSK vezetőedzője kiemelte, hogy a közönség részéről minden támogatást megkaptak ugyan, a pályán viszont ebben az idényben minderre még nem sikerült méltó választ is adni. A szakember szerint a Hermannstadt elleni meccs sem ígérkezik egy sétagaloppnak, hiszen

azonos erőviszonyokkal rendelkező csapatok fognak megküzdeni egymással, de bízik abban, hogy otthon fogják tartani a három pontot.

Ronaldo Deaconu és László Csaba a sajtótájékoztatón Fotó: Sánta Imre

„Túl sokat nincs, amit mondanom, mert jól tudom, hogy mindenki nagyon várja már azt a győzelmet. A lelátókról eddig is mindig jött a biztatás, de még egyszer sem tudtunk annyi gólt szerezni hazai pályán, hogy elegendő legyen a győzelemre. Remélem, hogy a fiúk ezúttal megfelelően fel lesznek készülve arra, hogy megnyerjük ezt a meccset. A Hermannstadt nem kapta el jól a rajtot, de azóta stabilizálódott a csapat, győzelmeket szereztek, legutóbb pedig idegenből is pontot raboltak.

Összeszedetten és figyelmesen kell játszanunk ellenük, mert úgy vélem, a két csapat nagyjából azonos szinten van. Bízom abban, hogy jó napot fogunk ki, és megszerezzük a három pontot

– nyilatkozta László Csaba, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Rövid külföldi kitérő után a horvát HNK Goricától tért vissza a hazai bajnokságba Ronaldo Deaconu, a piros-fehérek nyáron szerződtetett középpályása, aki szerint annak ellenére, hogy később csatlakozott az OSK keretéhez, hamar be tudott illeszkedni. Meglátása szerint egységes csapatot alkotnak, és ez meg fog mutatkozni a Hermannstadt elleni mérkőzésen is.

Ronaldo Deaconu elmondása szerint könnyen beilleszkedett a Sepsi OSK csapatába Fotó: Sánta Imre

„Azért választottam a Sepsi OSK-t, mert azt tapasztaltam, hogy igazán akartak, és mert itt adottak az 1. Ligához szükséges feltételek. A nyári felkészülést nem a csapattal végeztem, de már egy hónapja együtt edzek a fiúkkal, és elmondhatom, hogy hamar sikerült beilleszkednem, hiszen már az első nappal kezdődően remek fogadtatásban volt részem.

Jó a hangulat, érződik a csapategység, és remélem, hogy ez is hozzásegít majd a Hermannstadt elleni győzelemhez.

Régóta nem nyert a csapat hazai pályán, ezért feltétlenül itthon kell tartanunk a három pontot” – vélekedett a Sepsi OSK 22 éves középpályása.

A szombaton 17.30-kor kezdődő Sepsi OSK – FC Hermannstadt összecsapást a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Sport televíziós csatornák élőben közvetítik.

{Z1}

{S1}