Holtan találtak egy tanulót Csíkszeredában

Székelyhon 2019. szeptember 20., 17:11

Öngyilkossági kísérletről kapott bejelentést egy csíkszeredai középiskolából a rendőrség pénteken délután. A helyszínre érkező hatóságiak és mentősök már csak egy 17 éves diák halálának beálltát tudták megállapítani.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 12. osztályos, 17 éves tanulót holtan találtak az egyik csíkszeredai középiskola bentlakásában, miután a 14 óra 40 perckor, öngyilkossági kísérletről kapott riasztás nyomán kiszálltak a helyszínre.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója, Péter Szilárd az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a mentőket egy 17 éves diákhoz riasztották, aki állítólag felvágta az ereit, mert öngyilkos akart lenni.

A helyszínre érkező mentőcsapat már csak a fiatal halálát tudta megállapítani. A diák arccal felfelé feküdt, és a szíve tájékán szúrt seb volt.

„A mentősök megállapították, hogy öngyilkosságról van szó, mellkasa bal oldalán, a szíve tájékén szúrt seb volt. A tanulószobában feküdt a földön, hátára esve. Már beállt a hullamerevség, tehát jó néhány órával korábban bekövetkezett a tragédia” – számolt be a mentőszolgálat vezetője a hírügynökségnek.

Magdalena Dumbravă, az Octavian Goga Főgimánizum igazgatója azt nyilatkozta, hogy a fiú egy Bákó megyei faluból érkezett, introvertált, nagyon jóindulatú gyerek volt, ám az utóbbi időben osztályfőnöke észrevette, hogy megváltozott a viselkedése, ezért a gyermek anyjával együtt úgy döntöttek, hogy pszichopedagógiai tanácsadóhoz viszik. Kiderült, hogy volt némi beilleszkedési problémája és félelmei is voltak az érettségi vizsga sikerességével kapcsolatban, ám az igazgató szerint ezek nem voltak olyan súlyosak, hogy ne lehetett volna megoldani őket. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást – közölte Gheorghe Filip szóvivő.

{K1}