A sereghajtónál törné meg negatív sorozatát az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. szeptember 20., 13:42

A 8. forduló mérkőzéseivel folytatódik a román labdarúgó 2. Liga küzdelemsorozata, az FK Csíkszereda szombaton délelőtt 11 órától a sereghajtó Sportul Snagov otthonában vendégszerepel. A mérkőzést a csíkszeredai Mikó-vár udvarán, kivetítőn is lehet követni.

Az FK az idei szezonban csak a Román Kupában tudott idegenben győzni, előbb a Ceahlăul, majd a Barcarozsnyó vendégeként harcolta ki a továbbjutást Fotó: Pinti Attila

Hét forduló alatt egyetlen pontot gyűjtött az évek során többször tulajdonost és helyszínt, illetve nevet váltó Sportul Snagov együttese. A Steaua és a Petrolul egykori kiváló játékosa, Valeriu Răchită által felkészített Ilfov megyei együttes – meglepetésre – a 7. fordulóban 1–1-es döntetlent játszott Ploiești-en, a Petrolul vendégeként.

Az FK eddig három mérkőzést játszott idegenben, ezeken a találkozókon nem tudott betalálni az ellenfélnek, továbbá pontot sem szerzett, a SCM Buzăutól 1–0-ra, az Aradi UTA-tól 3–0-ra, míg a Konstancai Farultól 2–0-ra kapott ki.

Focimeccs a múzeum udvarán

A Sportul Snagov–FK Csíkszereda összecsapást egyetlen sportcsatorna sem közvetíti, ezért a csíki klub kérte a rendező fél és a Román Labdarúgó-szövetség jóváhagyását a mérkőzés közvetítéséhez. A kérés pozitív elbírálásban részesült, így akárcsak a Gloria Buzău és Aradi UTA elleni összecsapást, a Snagov elleni találkozót is közvetíteni fogják a Mikó-várban, ahol szurkolói udvar lesz. A kivetítőt (LED-fal) a polgármesteri hivatal biztosítja, a helyszínt a Csíki Székely Múzeum, míg a közvetítés költségeit az FK Csíkszereda állja. Minden érdeklődőt szeretettel várnak szombaton délelőtt 11 órára a Mikó-várba.

{A}

A korábbról elhalasztott Petrolul–FK Csíkszereda (5. forduló) és Kolozsvári U–UTA (6. forduló) találkozókat a tervek szerint november 5-én pótolják.

Labdarúgó 2. Liga, 8. forduló: 

Kolozsvári U–Petrolul Ploiești – pénteken 18 órától;
Sportul Snagov–FK Csíkszereda – szombaton 11 órától,
CS Mioveni–Dunărea Călăraşi – szombaton 11 órától,
Pandurii Lignitul Tg. Jiu–UTA – szombaton 11 órától,
Bukaresti Daco-Getica–Bukaresti Metaloglobus – szombaton 11 órától,
Turris Oltul Turnu Măgurele–Viitorul Pandurii Tg. Jiu – szombaton 11 órától,
Concordia Chiajna–FC Argeş Pitesti – szombaton 12.30-tól,
Temesvári Poli–Resicabányai CSM – szombaton 16.30-tól;
Bukaresti Rapid–Gloria Buzău – vasárnap 12.30-tól;
Konstancai Farul–Temesvári Ripensia – hétfőn 17 órától.

{S1}