Értékes döntetlennel kezdett a Ferencváros

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 20., 00:05

Veretlenül zárta az Espanyol elleni kiszállását az Európa Liga H csoportjának nyitányán a Ferencváros, a csütörtök késő esti barcelonai mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott.

Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

A magyar csapat korán vezetéshez jutott Javi Lopez öngóljának köszönhetően, és a szünetig tartotta is előnyét. A második félidő elején kis szerencsével ismét betalálhatott volna a Ferencváros, Isael szabadrúgása a kapufáról kifelé pattant.

A fölényben játszó spanyolok egy óra játékot követően egyenlítettek Matias Vargas találatával, majd a végéig mindent elkövettek a győztes gól megszerzéséért, Szerhij Rebrov csapata azonban megőrizte a döntetlent.

A csoport másik mérkőzésén a Ludogorec a szünetben még hátrányban volt, de a második félidőben ötször talált be – a román válogatott Keșeru mesterhármast szerzett –, és kiütötte a CSZKA Moszkvát.

Labdarúgó Európa Liga, H csoport, 1. forduló:
Espanyol–Ferencváros 1–1 (0–1).
Gólszerzők: Vargas (60.), illetve J. Lopez (10., öngól).
Espanyol: D. Lopez – J. Lopez, Naldo, Espinosa, Vila (Pedrosa, 67.) – Melendo (Calleri, 56.), Roca, Lozano, Granero – Vu, Vargas (Campuzano, 74.). Edző: David Gallego.
Ferencváros: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 66.), Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin, Ihnatenko (Frimpong, 85.), Isael (Signevich, 64.), Zubkov – Tokmac. Edző: Szerhij Rebrov.
Vezette: Nikola Dabanovic (montenegrói).

A másik mérkőzésen:
Ludogorec–CSZKA Moszkva 5–1 (0–1).
Gólszerzők: Wanderson (48.), Lukoki (50.), Keșeru (52., 68., 73., büntetőből), illetve Divejev (11.).