Hátrányból győzte le a Laziót a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 19., 22:03

Bravúros győzelemmel kezdte a labdarúgó Európa Liga csoportkörét a Kolozsvári CFR, csütörtökön este hazai pályán hátrányból fordítva 2–1-re nyert az E csoport első számú favoritja, a Lazio Róma ellen.

Fotó: Facebook/SS Lazio

Szokatlan és meglepő felállásban küldte pályára csapatát Dan Petrescu, a CFR kezdőjében ugyanis több olyan játékos volt, akik eddig inkább a bajnoki meccseken kaptak több lehetőséget.

A nagy favorit Lazio uralta a játékot a teljes első félidőben,

és keveset kellett várni az első nagy helyzetére, a csapat egyik klasszisa, a szerb Milinkovic-Savic fejesét Arlauskis nehezen kivédte. A vezető gólt pontrúgásból szerezték meg az olaszok, szöglet után Bastos üresen érkezve védhetetlenül lőtt a hálóba. Nem sokkal később növelhették volna az előnyüket, de Lazzari kiváló szögből nem találta el a kaput.

Aztán a szünet előtt a kolozsváriak szinte a semmiből egyenlítettek, egy szögletnél Djokovic tizenegyest harcolt ki, amelyet Deac magabiztosan értékesített.

{P2}

A második játékrész óriási CFR-ziccerrel kezdődött, Lacina Traore helyére becserélt Omrani kevéssel mellé lőtt.

A folytatásban a hazaiak már felvették a küzdelmet az ellenféllel,

sőt föléjük is kerekedtek, és veszélyesek voltak a Lazio kapujára. Negyedórával a vége előtt ismét Omrani került helyzetbe, és először telibe lőtte a felsőlécet, de a kipattanónál a legmagasabbra ugrott, és a kapufa segítségével a hálóba fejelt. A végéig remekül zárt a CFR védelme, de a 90. percben az olaszoknak megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, Arlauskisnak nagyot kellett mentenie.

A kolozsvári együttes megtartotta a győzelmét, és az első forduló után vezeti az E csoportot, a másik mérkőzésen ugyanis döntetlen született a Rennes és a Celtic között.

Labdarúgó Európa Liga, E csoport, 1. forduló:
Kolozsvári CFR–Lazio Róma 2–1 (1–1).
Gólszerzők: Deac (41., büntetőből), Omrani (75.), illetve Bastos (25.).
CFR: Arlauskis – Peteleu, Burcă, Boli, Cestor, Camora – Bordeianu, Djokovic, Deac (Golofca, 90.), Păun (Culio, 84.) – Traore (Omrani, 46.). Edző: Dan Petrescu.
Lazio: Strakosha – Vavro, Acerbi, Bastos (Adekanye, 80.) – Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Berisha (Cataldi, 67.), Jony (Lulic, 80.) – Correa, Caicedo. Edző: Simone Inzaghi.
Vezette: Daniel Stefanski (lengyel).

A másik mérkőzésen:
Rennes–Celtic 1–1 (1–0).
Gólszerzők: Niang (38., büntetőből), illetve Christie (58., büntetőből).