Népviseletünnepre várnak a hétvégén

Molnár Melinda 2019. szeptember 19., 16:59

Székelypetek lesz a házigazdája a 6. Homoród mente népviseletben rendezvénynek. A Kányád községhez tartozó faluban tartandó szombati népviseletünnepre a két Homoród vidékének településeiről várják a küldöttségeket.

Archív Fotó: Veres Nándor

Az érkezőket petki leányok és asszonyok társaságában Kerekes Edit óvónő fogadja a szülői házból kialakított tájháznál. A református templomban tartandó istentiszteleten Székely Kinga Réka homoródszentpéteri unitárius lelkész, Both Dávid homoródkarácsonyfalvi plébános és Pál Árpád helyi református lelkész szolgál.

Az ünnepség a Kiss Júlia Művelődési Házban köszöntőbeszédekkel folytatódik, majd bemutatják a Homoród mente viseletben című kötetet. Ezt követően kerül sor a rendezvény fő látványosságára, a népviselet-bemutatóra, amely kulturális műsorral zárul a művelődési ház előtti téren. Zenél az abásfalvi Kelemen Géza zenekara.

A rendezvényre szombat reggel fél kilenckor autóbuszok is indulnak Székelyudvarhelyről a Márton Áron térről (Patkó), illetve Kápolnásfaluból. Érdeklődni és feliratkozni a 0746-281013-as telefonszámon lehet.