Magabiztos játék kell a Ferencvárostól Barcelonában

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 19., 15:00

Az Espanyol Barcelona vendégeként kezdi csütörtökön este a labdarúgó Európa Liga csoportkörét a Ferencváros. A mérkőzést megelőzően a két fél vezetőedzője sajtótájékoztatón beszélt arról, mire lesz szüksége csapatának a jó eredmény eléréséhez.

Szerhij Rebrov a csoportkörben is megállná a helyét csapatával

Akárcsak a Ferencváros, amely tizenöt év után jutott be újra a második számú európai kupasorozat csoportkörébe, a barcelonai együttes is hosszú idő, tizenkét év elteltével játszik ismét a főtáblán.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt az összecsapásra a bajnokságban: a Ferencváros fölényesen, 4–0-ra verte a Paksot idegenben, míg az Espanyol hátrányból fordítva 2–1-re nyert az Eibar otthonában. Három nyeretlen bajnoki után a spanyoloknak ez volt az első győzelmük, amellyel elmozdultak a kiesőzónából, miközben a Ferencváros egy vereség mellett a harmadik sikerét szerezte meg.

A Ferencváros játékosai edzés közben az Espanyol stadionjában Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

A magyar bajnok ukrán vezetőedzője, Szerhij Rebrov elmondta, sok csapattal találkoztak már ebben a sorozatban, és több meccset láttak, amin játszott az Espanyol, de mivel nem léptek még pályára ellenük, nehéz összehasonlítani a többiekkel.

Elsősorban a saját futballunkra koncentrálunk, magabiztosnak kell lennünk, és fontos, hogy a játékosok megmutassák ezen a szinten is, hogy mit tudnak”

– nyilatkozta Rebrov. Kifejtette, nem számít, hogy az Espanyol gyengébben kezdte a spanyol bajnokságot, ettől még erős gárda, amely a selejtezőben igazolta, itt a helye a csoportkörben.

{P3}

Az Espanyolnál nyáron kinevezett David Gallego vezetőedző szerint eddigi legfontosabb mérkőzése vár rá a katalán csapat kispadján. Közölte, ismerik a Ferencvárost, látták a selejtezőben, védekezésből nagyszerűen vált támadásba, illetve nehéz gólt szerezni ellene. Úgy véli, akkor lehetnek eredményesek, ha támadásban uralni tudják a játékot.

Labdarúgó Európa Liga, H csoport, 1. forduló

Csütörtök, 22 óra:
Espanyol–Ferencváros,
Ludogorec–CSZKA Moszkva.

{A}