Bizakodhat a CFR, három alapember nélkül az olaszok

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 19., 10:07

Csütörtökön este megkezdi menetelését a labdarúgó Európa Liga csoportkörében a Kolozsvári CFR, első ellenfele a legerősebb rivális, a Lazio Róma lesz. Az E csoport kolozsvári nyitómérkőzése előtt sajtótájékoztatón beszéltek az esélyekről a két csapat szakvezetői.

Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A CFR és a Lazio korábban még nem találkoztak egymással a nemzetközi porondon. A kolozsvári együttes viszont már többször megmérkőzött olasz ellenfelekkel: az AS Rómát 2008-ban emlékezetes összecsapáson idegenben, Emmanuel Culio két góljával 2–1-re sikerült legyőznie a Bajnokok Ligája főtábláján, az Interrel pedig 2013-ban az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában játszott.

A Lazio másfél év után lép pályára ismét román csapat ellen, 2018 februárjában az Európa Liga tizenhatoddöntőjében az FCSB-t búcsúztatta 5–2-es összesítéssel, miután a bukaresti odavágón meglepetésre 1–0-ra kikapott.

A CFR vezetőedzője méltatta az ellenfelet, amely nagy múltú együttes, de mint mondta, minden csapatnak, így a Laziónak is vannak gyenge pontjai. Dan Petrescu szerint

nehéz lesz, hogy a Lazio egymás után két meccset veszítsen el, utalva ezzel az olaszok múlt hétvégi bajnoki vereségére a Spal ellen.

Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Kiemelte, Bajnokok Ligája szintű csapatokkal találkoznak a csoportban, ezek a mérkőzések pedig fontosabbak lesznek, mint a selejtezők.

Ami a csapat keretét illeti, Emmanuel Culio visszatért hosszú kihagyás után, de kérdéses a játéka, lesérült viszont Mario Rondon és Michael Pereira is, akiknek ki kell hagyniuk az összecsapást.

Nagyon sok meccsünk volt a szezon elején, ezek megviselték a csapatot.

Éppen ezért kértük a jövő heti kupamérkőzésünk (az FC Botoșani ellen – szerk. megj.) elhalasztását, azonban ezt elutasították. Nagyon zsúfolt programunk van, de semmilyen segítséget nem kapunk a hazai szövetségtől, viszont be kell tartanunk a szabályokat” – nyilatkozta Dan Petrescu.

{A}

A Lazio három alapember nélkül érkezett Kolozsvárra,

a román hátvéd Ștefan Radu, a középpályás Luis Alberto és a gólerős csatár Ciro Immobile sem tartott a csapattal a CFR elleni kiszállásra.

{P3}

Az olaszok vezetőedzője, Simone Inzaghi – az AC Milan korábbi kiváló játékosa, Filippo Inzaghi testvére – szerint nehéz csoportba kerültek, hiszen a CFR és a Celtic is a BL-főtáblára jutásért volt versenyben. Elárulta, a kolozsvári csapatból Billel Omrani a legveszélyesebb játékos, akire külön odafigyelnek majd.

Labdarúgó Európa Liga, E csoport, 1. forduló

Csütörtök, 19.55:
Kolozsvári CFR–Lazio Róma.
Rennes–Celtic.