Kizárták az MPP-ből Gálfi Árpádot és Rákossy Botond Józsefet

Székelyhon 2019. szeptember 19., 10:10

Kizárta a szervezet tagságából Rákossy Botond Józsefet, az MPP Hargita megyei elnökét és Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét a Magyar Polgári Párt országos elnöksége – tájékoztat a párt a szerkesztőségünknek elküldött közleményében.

Rákossy Botond József és Gálfi Árpád Fotó: Székelyhon-montázs

Mint írják, a Magyar Polgári Párt (MPP) országos elnöksége szerdán Nyárádszeredában ülésezett. Többek között – a Hargita megyei küldöttek kérésére – megvitatta Rákossy Botond József megyei elnök visszahívását, és az alapszabályzatnak megfelelően egyöntetű döntéssel kizárta a párt tagságából.

{K2}

Ugyanúgy, egyöntetű döntéssel kizárta a párt tagságából Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét bomlasztó tevékenység miatt.

{K1}

„A legszigorúbb szankció alkalmazásának célja a pártban gerjesztett feszültség, uszítás, bomlasztás megszüntetése volt. Az elmúlt időszakban eltanácsolt párttagoknak ugyanis

nem az volt a szándékuk, hogy megőrizzék szervezetünk egységét, hanem külső erők hatására ennek bomlasztásán tevékenykedtek.

Most végre lezárjuk a Biró Zsolt által előidézett széthúzást, rendet rakunk és dolgozunk tovább!” – fogalmazott Mezei János, a párt elnöke a döntés kapcsán.

Szabadságon van, így ő is a médiából értesült, hogy kizárták az MPP tagjai közül – nyilatkozta lapunknak Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester, akit megdöbbentettek a hírek. Nincsenek bővebb információi a kizárással kapcsolatban, de az elkövetkező napokban érdeklődni fog. Lapunknak azt ígérte, sajtótájékoztatót tart a jövő héten, ahol bővebb információkkal szolgál majd.

{A}