Megküzdöttek a nehézségekkel a Székelyudvarhelyi VSK kerékpárosai

Székelyhon 2019. szeptember 18., 10:15

Újabb sikeres hétvégét zártak a székelyudvarhelyi terepkerékpárosok, a múlt hétvégén megrendezett két országos versenyen öten is dobogóra álltak.

A gyulafehérvári Mamut Bike Race elnevezésű verseny 35 km-es távján állt rajthoz a Székelyudvarhelyi VSK versenyzője, Szaniszló Roland, aki egy ereszkedőn komolyabb bukást szenvedett. Elmondása szerint az esést követően nem akarta feladni, megpróbálta mihamarabb összeszedni magát, hogy folytatni tudja a versenyt, ami

az esés következtében történt kisebb-nagyobb horzsolások és zuzódások ellenére is sikerült,

és végül 2 óra 7 perces idővel a 19–29 évesek kategóriájában a második helyen érkezett be a célba.

Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Moinești-en került megrendezésre az I Wheel for Moinești-Zemeș nevű verseny, amelyen többek között a VSK sportolójának, Elekes Lászlónak

a nem megfelelő pályajelölés okozott gondot,

több versenytársával a hiányos útjelzések miatt egy útkereszteződésnél rossz irányba tért, amivel értékes perceket veszített, de ennek ellenére a 72 km-es távon az 50 év felettiek kategóriájában megszerezte az első helyet 4 óra 22 perces idővel.

{A}

László Csongor (VSK) a 40 km-es távon, a 30–39 évesek korosztályában a dobogó harmadik fokára állt fel, ideje 2 óra és 9 perc volt. Ugyanebben a kategóriában Gáspár Loránd (VSK) szintén a 40 km-es távon kilencedik lett (ideje 2 óra 47 perc).

{P3}

Ezen a versenyen Székelyudvarhelyről jelen volt még a Nomad-Merid csapat tagja, Fodor Emese, aki a 40 km-es távon első helyen ért célba, ideje 2 óra 37 perc volt, valamint Gelei István szintén az első helyet szerezte meg a 40 km-es távon 2 óra 14 perces idővel a 40 év felettiek kategóriájában.