Román bajnoki pontokat rabolt Csíkból a Corona

Dobos László 2019. szeptember 17., 21:28

Alacsonyabb színvonalú, sok hibával tarkított mérkőzésen 2–1-re nyert kedden este a Brassói Corona a Csíkszeredai Sportklub otthonában. Az összecsapás csak a román jégkorongbajnokság alapszakaszába számított bele.

Jobb helyzetkihasználásának köszönheti győzelmét a sárga-kékben játszó Corona csapata Fotó: Gábos Albin

Az első harmadban több helyzetet alakított ki a Sportklub, de gólt nem tudott lőni Polcnak, a brassói kapusnak. A második harmad középen volt egy villanása a hazai együttesnek, egy szépen kijátszott emberelőnyös szituációban McLean vezetéshez juttatta a Sportklubot (1–0). A folytatásban növelhette volna előnyét a csíki gárda, de

emberelőnyeit nem tudta kihasználni.

Fotó: Gábos Albin

A második szünet előtti periódusban a Corona pillanatai következtek, a 39. és a 40. percben is gólt lőttek: előbb Péter Balázs egy kapu előtti gyors kombinációból (1–1), majd az üresen hagyott Plante talált be a Sportklub kapujába (1–2).

A harmadik harmad sem volt látványos, a csapatok keményen megharcoltak minden korongért, de

újabb gólt egyik fél sem tudott ütni.

Fotó: Gábos Albin

A Sportklub szakvezetése az utolsó percben időkéréssel és kapuslevétellel is próbálkozott, de nem tudták legyőzni a nagy napot kifogó Polc kapust.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 1–2 (0–0, 1–2, 0–0).
Gólszerzők: Kurtis McLean (29.), illetve Péter Balázs (39.), Jean Francois Plante (40.)
Csíkszeredai Sportklub: Adorján Örs, László Arnold – Gecse Hugó, Gyenyisz Kuljas, Láday Tamás, Salló Alpár, Farkas Tamás, Flinta Botond, Papp Szabolcs, Vjacseszlav Belov, Joshua Shalla, Andrej Taratuhin, Evan Brophey, Kurtis McLean, Rodney Pelley, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Szilárd, Eduard Căsăneanu, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán. Edzők: Jason Morgan és Hozó Levente.
Brassói Corona: Patrik Polc, Tőke Zoltán – Pavlo Boriszenko, Szabó Dávid, Gajdó Balázs, Gajdó Tamás, Bors Huba Ferenc, Chase Harrison, Nelson Armstrong, Logan Stephenson, Roberto Gliga, Trancă Dániel, Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Péter Balázs Szabolcs, Mihály Ede, Zsók Levente, Bíró Gergő, Bíró Mátyás, Bíró Ottó, Cody Fowlie, Wacey Rabbit (kanadai), Jean Francois Plante. Edzők: Julius Pénzes és Ondrej Rusnák.
Büntetőpercek: 12–26 (ebből a brassói Wacey Rabbitnak 10 perc fegyelmi).
Kapura lövések: 34–25.
Játékvezetők: Gergely Lehel és Nebojsa Ivanov, illetve Mihai Paul és Bandi Csaba.

Korábbi eredmények:
Sportklub–Corona 4–3 (büntetőlövések után).
Csíkszeredai Sportklub–Sapientia 9–1 és 15–3,
Brassói Corona–Bukaresti Sportul Studențesc 17–2 és 17–1.

A hétcsapatos bajnokságban részt vesz még a Gyergyói HK és a Galaci CSM.