Kérésre bármikor elindítja a fűtést a Goscom Csíkszeredában

Barabás Hajnal 2019. szeptember 17., 10:44

Készen áll a téli idényre a csíkszeredai Goscom Rt. távhőszolgáltató vállalat, kérésre bármikor elindítja a fűtést a tömbházakban, közintézményekben. Kivételt képeznek ez alól a taplocai iskolák, ahol a kazánház felújítása miatt egy hét múlva tudják biztosítani a fűtést.

Már most is tudják biztosítani a távhőt Csíkszeredában, ha igénylik a lakószövetségek Fotó: Veres Nándor

Egyre hűvösebbek az éjszakák és a hajnalok Csíkszeredában, nemsokára esedékessé válik a fűtés elindítása. A távhőrendszeren lévő lakásokban bármikor elindíthatja a fűtést a Goscom Rt., amennyiben erre kérést nyújt be a lakószövetség.

{K1}

Reisz Attilától, a távhőszolgáltató vállalat igazgatójától megtudtuk, a rendszerekből a nyár folyamán sem engedték le a vizet, így újratöltésre sem volt szükség, a melegvíz-szolgáltatásuk folyamatos volt, és a fűtést is bármikor el tudják indítani. Azt viszont kiemelte, hogy

csak igénylésre indítják el a távhőszolgáltatást, ám mindeddig sem az iskolák, sem a lakószövetségek nem kérték.

A vállalat Csíkszeredában már csak kétezer lakás fűtését látja el (egy évtizede ez a szám meghaladta a tízezret), fogyasztóik száma tavalyhoz képest nem sokat csökkent, mindössze 15-en váltak le a rendszerről. A fogyasztóknak a Stadion utcai, a Malom utcai, a Jégpálya utcai, valamint adott esetben a Tudor III-as kazánház biztosítja a fűtést.

A gigakalória lakossági ára az utóbbi három évben nem változott, és valószínűleg idén sem fog, megmarad a gigakalóriánkénti 250 lejes ár.

Ugyancsak igénylésre indítják el a szolgáltatást a közintézményekben, iskolákban. A taplocai iskolákat ellátó kazánháznál azonban még zajlik a felújítás, amelyet várhatóan egy hét múlva fejeznek be, így csak ezután tudják biztosítani a fűtést a Kós Károly Szakközépiskolában, a Kájoni János Szakközépiskolában és a Venczel József Szakközépiskolában.

{A}