Nulla ponttal jön haza a GYHK a magyarországi portyáról

Gergely Imre 2019. szeptember 16., 22:40

Harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett a Gyergyói HK az Erste Ligában. Hiába egyenlített kétszer is Debrecenben, a DEAC harmadik találatára már nem volt válasza. Az első túráról tehát három vereséggel, nulla ponttal térhet haza a GYHK.

Nem volt jobb a DEAC, de jobban értékesítette helyzeteit. Ez döntött. Archív Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

Csak az első tíz percet ússzuk meg – gondolták a mérkőzést megelőzően a piros-fehér szurkolók – azt követően, hogy korábban a Ferencváros és a Dunaújváros elleni találkozóját is a mérkőzés elején vesztette el a csapatuk. Ez rendben is volt. A 14. percig nem kapott gólt az első tétmeccsén védő Cooke, amikor is egy 4 a 4 elleni szituációban Vokla lövése kötött ki a hálójában. Még a szünet előtt sikerült egyenlíteni, egy a gyergyóiaknál már jól bevált recept szerint: kettős emberelőnyben Lescovs lőtt Hetényi ketrecébe.

A lett hátvéd mindhárom eddigi Erste Liga találkozóján betalált, és mindegyik alkalommal kettős fórban.

A döntetlen a 32. percig állt fent, amikor is Daloga szerezte vissza az előnyt a debrecenieknek. A gyergyóiak mentek előre, harcoltak ugyan, és nem játszottak alárendelt szerepet, de a hatékony támadójáték továbbra is hiányzott. A lövések megvoltak, de nem volt érezhető igazi veszély a kapura, ahol egyébként Hetényi a tőle megszokott remek teljesítményt hozta.

A GYHK kétszer egyenlített Debrecenben, de a DEAC harmadik találatára már nem volt válasza. Archív

Aztán Zagidullin egy szép egyéni villanással a harmadik harmad közepén túljárt az eszén és 2–2-re alakította az állást a helyszínen szurkoló mintegy 40 GYHK drukker örömére. Örültek persze azok is, akik a számítógépek képernyőjén, vagy telefonokon követték egy szurkolótársuk által biztosított telefonos élő képet. A DEAC továbbra sem biztosít közvetítést a mérkőzéseiről, ami elég komoly bosszúságot okozott azoknak, akik nézték volna a találkozót, de az igazi bosszúságot az jelentette, hogy az egyenlítés után egy perccel már ismét a házigazdák vezettek.

Innen már nem jött újabb egyenlítés, a kapuslehozatal sem segített, maradt a 3–2-es DEAC győzelmet jelentő eredmény.

A GYHK tehát három vesztes mérkőzéssel nyitja a 2019–2020-as Erste Liga szezont. Ennél mindenképpen többet vártak tőlük a szurkolóik.

A piros-fehérek hazai pályán pénteken, szeptember 20-án mutatkoznak be a ligában, amikor a Hokiklub Budapest lesz vendég Gyergyószentmiklóson, majd másnap, szombaton az az UTE érkezik, amely hétfőn egy nagyon látványos és fordulatos rangadót vívott az FTC-Telekom együttesével, amelyet aranygóllal nyert a Fradi 6–5-re.

{A}

Erste Liga alapszakasz
Debreceni EAC–Gyergyói HK 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)
Gólszerzők: Vokla Roland (14. perc), Daloga Martin (32.), Vladiszlav Kulesov (50.), illetve Imants Lescovs (19), Albert Zagidullin (49.)
Kapura lövések: 30–41.
Kiállításpercek: 12–8.

UTE–FTC-Telekom 5–6 – aranygóllal (0–2, 3–1, 2–2, 0–1)