Díjazták a legjobb eredményeket elérő Maros megyei diákokat

Antal Erika 2019. szeptember 16., 18:25

Díjazták Maros megye legjobb, 10-es osztályzatot elért tanulóit. A 10-es általánossal végző iskolásoknak és 10-es átlaggal érettségizőknek Mircea Dușa prefektus adta át az elismerő oklevelet és az azzal járó pénzösszeget.

A legjobb tanulókat díjazták a Kultúrpalotában Fotó: Haáz Vince

A két, az érettségit 10-es átlaggal záró diák fejenként 3000 lejt, a tizenhárom 10-es általánossal végző tanuló 1000-1000 lejt kapott.

A diákok kitüntetésével a pedagógusokat és a szülőket is elismerés illeti az eredményekért kifejtett tevékenységeikért, erőfeszítéseikért

– hangsúlyozta Maros megye prefektusa.

Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartott összejövetelen az iskolaigazgatók és igazgatóhelyettesek, valamint a tanfelügyelők számára Ioan Macarie főtanfelügyelő ismertette a 2018/19-es tanév mérlegét, és az idei terveket.

Maros megyében, mint az ország egyik legnagyobb iskolahálózatával rendelkező megyéjében, ahol 609 tanintézmény működik 808 épületben, időben felkészültek a tanévnyitóra.

{A}

Az egészségügyi engedélyekkel még gondok vannak, bár azok hiányát már augusztus óta jelezte a tanfelügyelőség a szaktárca felé, – mondta a főtanfelügyelő, – zömmel ezek is megoldódnak októberig, illetve az év végéig. Ahogy arról már írtunk, 23 olyan iskola létezik Maros megyében, amely nem kapott egészségügyi működési engedélyt, mert nincs vezetékes vize, vagy mosdója, vagy más hiányosságok jellemzik a higiéniai körülményeket.

Fotó: Haáz Vince

Ami a bentlakásokat illeti, Maros megyében hét nagyon jól felszerelt bentlakás létezik 708 hellyel – ismertette Macarie. A tankönyvekkel kapcsolatosan elmondta:

lassan helyreáll a rend, a 7. osztályosok könyvei is megérkeznek hamarosan.

Iskolabuszra még 25-re volna szükség a megyében, a polgármesterek, az iskolaigazgatók gyakran felkeresik a tanfelügyelőséget ezért, amennyiben a tanügyminisztérium kiírja a közbeszerzési eljárást, remélhetőleg Maros megyének is jutnak újabb iskolabuszok a jelenlegi 118 mellé.