Ellenfélnéző: így teljesítenek a bajnokságban a CFR vetélytársai

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 16., 14:53

Ezen a héten elkezdődik a labdarúgó Európa Liga csoportköre, amelyben érdekelt lesz a hazai bajnoki címvédő Kolozsvári CFR is. Ez alkalomból megnéztük, hogyan teljesítenek a kolozsváriak ellenfelei hazájuk bajnokságában.

A sötét szerelésben játszó Lazio vasárnap először kapott ki a Serie A új idényében

A kolozsvári együttes hét év után jutott be ismét az egyik európai kupasorozat, ezúttal az Európa Liga csoportkörébe. A nemzetközi idényt a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdő gárda kiválóan menetelt, három jobban rangsorolt ellenfelet is búcsúztatott, és végül a cseh Slavia Prága állította meg a play-off körben.

Az együttes az Európa Liga főtábláján kapott helyet, de a csoportsorsolásnál – akárcsak a BL-selejtezőben – a szerencse ezúttal sem állt mellé, hiszen erős riválisokkal kell megküzdenie. A korábban ismertetett menetrend szerint

az E csoportban a CFR első mérkőzését szeptember 19-én, csütörtökön 19.55-től hazai pályán játssza, amikor a legkeményebb ellenfél, az olasz Lazio Róma érkezik Kolozsvárra.

{P2}

Ezt követően első idegenbeli meccsükön, október 3-án a jól ismert Celtic Glasgow otthonában lépnek pályára, majd oda-vissza (október 24-én idegenben, november 7-én pedig hazai pályán) játszanak a francia Rennes ellen. A csoportkört Rómában (november 28-án), illetve otthon (december 12-én) a Celtic ellen zárják.

A csoportmérkőzések kezdete előtt utánajártunk annak, hogyan kezdték hazájuk bajnokságát a kolozsváriak vetélytársai. Az első ellenfél, a Lazio eddig csak három mérkőzést játszott a Serie A-ban, ahol

éppen a múlt hétvégi fordulóban veszítette el a veretlenségét,

vasárnap a hajrában kapott góllal 2–1-re alulmaradt a Spal vendégeként. Az olaszok három forduló után négy pontjukkal a 9. helyen állnak a tabellán.

A Celticet már sikerült legyőznie a kolozsvári együttesnek Fotó: Flaviu Buboi

A jól ismert rivális, a BL-selejtezőben kiejtett Celtic Glasgow hibátlan mutatóval, öt győzelemmel vezeti a skót Premiershipet, legutóbb nehezen, 1–0-ra nyert a Hamilton pályáján.

Remekül teljesít a Rennes is a francia Ligue 1-ban, a múlt hétvégi, 5. játéknapon gól nélküli döntetlent játszott a Brest otthonában. A csapat tíz ponttal (három győzelem, egy döntetlen, egy vereség) a második helyet foglalja el a Paris Saint-Germain mögött, és

az erejét jól mutatja, hogy a második fordulóban 2–1-re le tudta győzni a sztárjátékosokat felvonultató bajnokot.

{P4}

Ami a CFR-t illeti, Dan Petrescu edző gárdájának – mint ismert – remekül sikerült az utolsó erőpróba a csoportkör rajtja előtt, múlt pénteken kettős emberelőnyét kihasználva 5–0-ra kiütötte az FC Voluntari-t a 9. fordulóban. Hatodik bajnoki győzelmével a címvédő ismét átvette a vezetést az 1. Ligában.

{A}