Büntetők döntöttek az első erdélyi hokirangadón

Dobos László 2019. szeptember 15., 22:11

A házigazda Csíkszeredai Sportklub nyerte a jégkorong Erste Liga első erdélyi derbijét, a kék-fehérek vasárnap este büntetőlövések után győzték le a Brassói Coronát. A mérkőzés a román bajnokságba is beszámít.

A Sportklub két pontot kapott,a Corona pedig egyet Fotó: Gábos Albin

Telt ház előtt, remek hangulatban kezdődött a vasárnap esti Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona hokimérkőzés a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol több mint 2000 néző volt kíváncsi az új idény első erdélyi rangadójára. A találkozó – amelyen a házigazdáknál Papp Szabolcs és Salló Alpár eltiltás miatt nem léphetett jégre – jó iramú, kemény meccset hozott.

{A}

A Sportklub egy szép kombináció végén Shalla találatával már a 3. percben megszerezte a vezetést (1–1), de a 10. percben a Brassó emberhátrányban kiegyenlített, Boriszenko használta ki a hazai védelem hibáját (1–1).

Fotó: Gábos Albin

A második harmad közepén kettős emberelőnybe került a Sportklub, és ezt egy gyönyörű összjáték után született találattal fejezték be a házigazdák: a kapu torkából Taratuhin ütötte hálóba a korongot (2–1).

A Sportklub percei következtek, és a 33. percben újabb csíki találatnak örülhetett a közönség: Láday távoli lövése Pelley ütőjén irányt változtatva kötött ki a brassói kapuban (3–1). A gólt a játékvezetők a Corona kérésére videón visszanézték, de szabályosnak találták.

Fotó: Gábos Albin

A rendes játékidő hátramaradt részében többet támadott a Brassó, és még a második szünet előtt kiegyenlítettek: előbb Armstrong volt eredményes emberelőnyben (3–2), majd Bíró Gergő egy gyors ellentámadás végén (3–3).

A harmadik húsz percben többet kezdeményezett a Brassó, de a Sportklub előtt is adódtak helyzetek, főleg a játékrész második felében amikor kereken négy percig emberelőnyben játszhattak.

Következett az ötperces ráadás, amikor a csapatok három a három ellen léptek jégre. Érdekesség, hogy ebben a periódusban mindkét gárda egyszer-egyszer emberelőnybe került, ekkor négy a három ellen folyt a játék, de egyik csapat sem tudott gólt lőni.

Fotó: Gábos Albin

A büntetőpárbajban a Sportklubtól Belov, Shalla és Brophey is gólt lőtt, a Corona játékosai közül pedig senki sem tudott túljárni Adorján Örs kapus eszén. Ezt 3–0-ra a csíkszeredaiak nyerték, de a szabályok szerint csak egy gólt jelent a végelszámolásnál.

A két csapat kedden 18.30-tól újra megmérkőzik, a helyszín újra a Vákár Lajos Műjégpálya lesz, a találkozó azonban csak a román bajnokságba számít.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:

Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 4–3 – büntetőlövések után (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)
Gólszerzők: Joshua Shalla (3. perc), Andrej Taratuhin (28.), Rodney Pelley (33.) és Vjacseszlav Belov (65.), illetve Pavlo Boriszenko (10.), Nelson Armostrong (35.) és Bíró Gergő (38.).
Büntetőpercek: 12–22.
Kapura lövések: 45–30.
Játékvezetők: Gergely Lehel, Sikó Szilárd és Péter Vilmos.