Videoklipet forgat a Szuverén Krú Csíkszeredában – száz önkéntesre van szükségük

Barabás Hajnal 2019. szeptember 15., 20:15

A szeredai strand lesz a Szuverén Krú zenekar legújabb videoklipjének a helyszíne, amelyet elhagyatottsága miatt választottak a felvételekhez. A forgatást szeptember 21-22. között két nap alatt ejtik meg, a második napon, vasárnap a koncertjelenetekhez száz önkéntest várnak.

Csíkszeredai helyszínen forgat a csíkszeredai együttes. Már csak önkéntesekre van szükség a videoklip elkészüléséhez Fotó: Gábos Albin

Az underground hip-hop zenét játszó, csíkszeredai Szuverén Krú zenekar tagjai Nem adom a bőröm című daluk forgatásához Csíki Zsolt rendezőt kérték fel. A klipet eleinte a városban akarták forgatni, de végül a szeredai strandot választották forgatási helyszínnek.

A szeredai strand egy olyan indusztriális környezet, amely nagyon talál a dalhoz, fontos hogy a videó ne csak szép képek sorozatából álljon, hanem legyen egy dramaturgiája is

– magyarázta a rendező. A klip tömegjeleneteket is tartalmazni fog, ezért minimum száz főnyi önkéntes résztvevőre lenne szükségük. Azzal a felhívással fordulnak az érdeklődőkhöz, hogy

aki részt szeretne venni a forgatáson, az szeptember 22-én, vasárnap délután 15 órától legyen jelen a szeredai strandnál.

Fotó: Gábos Albin

Több klip is készült

A Szuverén Krú zenekarnak nem ez lesz az első videoklipje, mindeddig hármat készítettek el, kettő Youtube-on is látható, ezek a Funky Sh%t (2018), valamint a Képzeld el (2018) című dalok klipjei. Ez utóbbi dal a Soundcam studióban készült el. Ezeken kívül van még egy elkészült anyaguk, amelyet még nem hoztak nyilvánosságra, címe a Próbaterem, ezt a klipet a zenekar tagjai maguk készítették el, viszont a nemsokára forgatásra kerülő Nem adom a bőröm zeneszámhoz professzionálisabb videoklipet álmodtak meg. A legenergikusabbnak jellemzett dalukat ugyan koncertjeiken már játszották, de csak a klip megjelenésekor teszik az interneten is elérhetővé.

Fotó: Péter Beáta

A zenekarról

A zenekarról és dalaikról Málnási Szabolcs Mc, valamint Ferenczi Botond Mc beszélt a Székelyhonnak. Zenei stílusuk változatos, az underground hip-hop egy olyan irányzatát képviselik, mely ötvözi a reggae, a funk, a rock, az elektronikus zene elemeit, ez többek között annak is köszönhető, hogy a zenekar tagjai különböző zenei műfajokat képviselnek.

Az első nagy sikerüket a Peron Music tehetségkutató székelyföldi szakaszán érték el, ugyanis elhozták a fődíjat, továbbjutottak a budapesti országos döntőbe, ahol szintén jól szerepeltek, a résztvevő 300 zenekarból a legjobb 25 között végeztek.

Idén tavasszal  előzenekarként léphettek fel az Anna and the Barbies, majd az Esti Kornél zenekarok erdélyi turnéjának csíkszeredai állomásain.  Ugyanakkor megnyerték a Vibe fesztivál közönségszavazós versenyét, majd első helyezést értek el a gyergyószentmiklósi Nyári Utcazene Fesztiválon. Legújabban pedig a Siculus fesztiválon elnyerték a legjobb hangszerszólista díját, János László egyedi játékának köszönhetően.

A zenekar tagjai:
Ferenczi Botond „Bothee” – Mc
Málnási Szabolcs „Potyautas” – Mc
János László – Basszusgitár
Balázs Zoltán – Dob