A bravúr kapujában az udvarhelyi asztaliteniszezők

Józsa Csongor 2019. szeptember 14., 22:25

Az első nap után két győzelem, egy vereség a mérlege a székelyudvarhelyi asztaliteniszcsapatnak. Vasárnap délben egy újabb diadal a következő körbe való továbbjutást jelentené a nemzetközi porondon.

Sebastian Loso magabiztosan gyűjtögette a pontokat Fotó: Veres Nándor

Szombaton a spanyolországi Burgosban kezdte meg szereplését az Európa Kupában a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztaliteniszcsapat. A György István által felkészített együttes nehéz nap elé nézett, a sorsolás alapján az A csoportban három párharc várt rájuk.

{A}

Az első ellenlábas az ukrán Fortune Kijev volt. Az udvarhelyiek svéd idegenlégiósa, Sebastian Loso ellenállhatatlan volt, szállította a két pontot, mellé a vajdasági Cservik Krisztián még egyet behúzott, így belefért az, hogy György Szilárd ezúttal pont nélkül maradt.

A nap második találkozóján a házigazda, az Universidad Burgos volt az ellenfél. Remekül indult minden, Loso és György is nyert. Hiába a 2–0-ás vezetés, a spanyolok fordítani tudtak, igazi, drámai körülmények között, úgy, hogy Loso és György második összecsapása is ötszettes volt.

Este a luxemburgi DT Bridel legyűrése nem okozott nagy gondot, mindhárom udvarhelyi asztaliteniszező simán hozta a meccsét.

A csoportból az első két helyezett jut a következő körbe, az ISK-SZAK-nak ehhez egy győzelem szükséges, vasárnap délben az ukrán Omis Harkov ellen.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, 2. kör, A csoport

1. forduló:
Fortune Kijev–Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 2–3 (Loso 2, Cservik)
DT Bridel–Omis Harkov 3–1

2. forduló:
Universidad Burgos–Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 3–2 (Loso, György)
Fortune Kijev–Omis Harkov 3–0

3. forduló:
Universidad Burgos–Fortune Kijev 0–3
DT Bridel–Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 0–3 (Loso, György, Cservik)

4. forduló, vasárnap 11 órától:
Omis Harkov–Székelyudvarhelyi ISK-SZAK
Universidad Burgos–DT Bridel

5. forduló, vasárnap 15 órától:
Fortune Kijev–DT Bridel
Universidad Burgos–Omis Harkov.