Kihagyott büntető, egy pontot szerzett a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 14., 20:28

Gól nélküli döntetlent játszott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a Chindia Târgoviște vendégeként. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szombati mérkőzésén a háromszékiek büntetőt hibáztak.

Archív Fotó: Pinti Attila

Jó iramban, szoros játékkal kezdődött a Ploiești-en megrendezett találkozó. Az első félidő első részében a Sepsi OSK volt aktívabb támadásban, Karanovic két távoli lövéssel is próbálkozott, de nem járt sikerrel.

Aztán szünet előtt a hazaiak voltak veszélyesebbek, Neguț csalóka beadása a felső lécen csattant, Voduț pedig a tizenhatoson belül fordulásból fölé lőtt.

Fordulás után hamar tizenegyeshez jutott László Csaba csapata,

miután a Chindia kapusa, Aioani szabálytalankodott Karanoviccsal szemben, a svájci támadó azonban kihagyta a büntetőt, lövését kivédte a román ifjúsági válogatott hálóőre.

{A}

A folytatásban mindkét oldalon voltak lehetőségek, a hazaiaktól Neciu, a Sepsi OSK-tól Deaconu próbálkozott távolról. Izgalmas volt a mérkőzés vége, a mindent eldöntő gól megszerzésére törekedtek a csapatok, de ez egyik félnek sem sikerült.

Hetedik döntetlenjével a Sepsi OSK elszalasztotta esélyét, hogy play-off helyre kerüljön.

A következő fordulóban szombaton 17.30-tól a sepsiszentgyörgyiek a tabellán mögöttük álló Nagyszebeni Hermannstadt csapatát fogadják.

Labdarúgó 1. Liga, 9. forduló:

Chindia Târgoviște–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–0.
Chindia: Aioani – Martac, Pițian, Benga, Neciu (Burlacu, 81.) – Neguț, Bic, Mihai (Rață, 61.), Yameogo – Florea (Dumitrașsu, 72.), Voduț. Edző: Viorel Moldovan.
Sepsi: Fejér – Kilyén (Dimitrov, 56.), Barisic, Tincu, Ștefan – Vașvari, Flores (Deaconu, 63.), Andrezly, Carnat – Safranko, Karanovic (Bouhenna, 90+2.). Edző: László Csaba.
Vezette: Sebastian Colțescu, Daniel Mitruți, Adrian Popescu.

További eredmények:
Kolozsvári CFR–FC Voluntari 5–0 (3–0),
Academica Clinceni–Astra Giurgiu 1–1 (1–1).

Szombat, 21 óra:
Bukaresti Dinamo–FC Botoșani.

Vasárnap, 18 óra:
Jászvásári Poli–Nagyszebeni Hermannstadt.

Vasárnap, 21 óra:
Universitatea Craiova–Bukaresti FCSB.

Hétfő, 21 óra:
FC Viitorul–Medgyesi Gaz Metan.

{S1}