Az utolsó percekben mentett pontot az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. szeptember 14., 14:12

Bár a mérkőzés nagy részében uralta a játékot és többet birtokolta a labdát, az FK Csíkszereda hazai pályán 2–2-s döntetlent játszott a Temesvári Ripensia csapatával a román labdarúgó 2. Liga 7. fordulójában.

Fotó: Gábos Albin

Labdarúgásra kitűnő időben, telt ház előtt és nagyon jó minőségű gyepszőnyegen játszotta le az FK Csíkszereda és a Temesvári Ripensia történelme első mérkőzését.

Az első negyedórában a csíkiak uralták a játékot, de nem tudták veszélyeztetni a Ripensia kapuját, Kálmán távoli szabadrúgása kapu fölé szállt.

{A}

A 18. percben a semmiből, ellentámadásból megszerezték a vezetést a vendégek: egy előre ívelt labdára Csonka, az FK középhátvédje és Gyenge, a csíkiak kapusa igyekezett, a labda azonban Popovici-hoz pattant, aki szögből a kapuba lőtte (0–1). A folytatásban többet támadott a székelyföldi együttes, a 22. percben Berde fejelt mellé, majd a 25. percben egy haza fejelt labdát csak nehezen tudta kivédni Păduraru, a temesvári kapus.

Fotó: Gábos Albin

A 30. percben kiegyenlített az FK, egy előre ívelt labdát

Bajkó a 16-os környékéről a jó ütembe érkező Takács elé helyezett, aki kapásból, mintegy 18 méterről a bal alsó sarokba lőtte (1–1).

A második támadásuknál megszerezték második góljukat a temesváriak, a 35. percben egy jobb oldali centerezésre nem értek oda a csíki védők, Voinea pedig a kapu torkából a felső léc alá bombázta a labdát (1–2). A 45. percben egyenlíthetett volna az FK, de Majzik jó beadását szögeltre mentette a Ripensia.

Fotó: Gábos Albin

Szünet után az első gólhelyzet az FK előtt adódott, de Kálmán szabadrúgását szögletre öklözte az ellenfél kapusa. A következő percekben a Ripenisa támadott többet, Gyenge, a csíkiak 18 éves hálóőre kétszer is nagyot védett. A 66. percben a frissen beállt Barta akciójának tapsolhatott a közönség, a fiatal csatár a saját 16-osától a vendégek 16-osáig vezette a labdát, el is húzta a kapus mellett, és kapura is lőtte a labdát, de Hecsko a kapuvonalról menteni tudott. A 74. percben egy csíki szögletnél Csonka fejelt kevéssel mellé. 

Fotó: Gábos Albin

A 88. percben pedig egy bal oldali, Takács által beívelt labdához a Ripensia egyik játékosa kézzel ért,

a játékvezető pedig büntetőt ítélt, és ezt nem vitatta senki. A tizenegyest Magyari magabiztosan értékesítette (2–2).

A hátramaradt percekben az FK támadott, a 92. percben Takács ollózta közelről a labdát kevéssel kapu mellé, majd a 93. percben pedig Magyari lövése szintén kevéssel kerülte el a rövid felső sarkot.

Fotó: Gábos Albin

Mestermérleg

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „A játék alapján többet érdemeltünk volna, de sajnos a figyelmetlenségeink, hibáink ma sokba kerültek. Van a szabály, hogy két ifjúsági játékost kell pályára küldeni, és úgy döntöttünk, hogy az egyik a kapus legyen, így ezzel nyerünk egy felnőtt játékost a mezőnyben. A bekapott góloknál nem csak a kapus tévedett. Tanulni kell ebből a meccsből, elemezni fogjuk a történteket. Látszott, érződött a tapasztalatlanságunk, és az, hogy az ellenfél egy összeszokott, rutinos, három éve együtt játszó együttes. A gólokon kívül nekünk volt négy tiszta helyzetünk, nekik pedig kettő. Ha kihasználtuk volna a tiszta gólhelyzeteket, akkor nyerhettünk volna. Többet várok a fiúktól, úgy tűnik még nem szokták meg a másodosztály ritmusát”.

Alexandru Pelici, a Ripensia vezetőedzője: „Nem tudom, hogy a játék képe alapján meg érdemeltük volna-e a győzelmet. Ha döntetlennel zárult a meccs, azt jelenti így az igazságos. Veszíthettünk volna is, hiszen az utolsó percekben a házigazdák egy óriási helyzetet hagytak ki. Megdicsérem játékosaimat a küzdeni akarásért, de megdorgálom azért, mert sokszor saját magunkat verjük meg. Sok sikert kívánok az FK Csíkszeredának, dicséret illeti mindazért, amit eddig megvalósítottak. Megérdemlik, hogy a második ligában szerepeljenek”

Labdarúgó 2. Liga, 7. forduló:
FK Csíkszereda–Temesvári Ripensia 2–2 (1–2).
Gólszerzők: Kálmán Szilárd (30. perc) és Magyari Szilárd (88., büntetőből), illetve Adrian Popovici (18.) és Albert Voinea (35.).
Sárga lapok: Kálmán, illetve Păduraru.
Játékvezetők: Robert Avram (Pitești), Cristian Voicu (Focșani) és Bianca Florea (Ploiești).
Megfigyelők: Adrian Petre (Buzău) és Constantin Gheorghe (Suceava)

FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Majzik Adrián, Raul Palmeș, Csonka Bonifác, Simó Csongor, Eder Gonzales, Berde István, Edei Carlo (Barta Norbert, a 64. perctől), Kálmán Szilárd (Csürös Attila, 77.), Takács Martin, Bajkó Barna (Magyari Szilárd, 71.). Vezetőedző: Valentin Suciu.

Temesvári Ripensia: Gheorghe Păduraru – Caius Lungu, Andrei Tânc, Albert Voinea (George Monea, 82.), Alexandru Popovici (Vlad Tudorache, 59.), Toma Călin, Vlad Chera, Gabriel Pius Stoi, Mihai Hecsko, Marius Fotescu (Marius Staicu, 74.). Vezetőedező: Alexandru Pelici.

A következő fordulóban (szeptember 21.) az FK Csíkszereda a Sportul Snagov otthonában vendégszerepel.

{Z1}

{S1}