A Gyergyói HK vereséggel kezdte az Erste Liga szezont

Gergely Imre 2019. szeptember 13., 21:57

A jégkorong Erste Liga 2019–2020-as idényének nyitónapja volt szeptember 13., péntek. Négy mérkőzést rendeztek, az erdélyi együttesek közül bemutatkozott a Gyergyói Hoki Klub és a Brassói Corona is.

Izgalmas, kiegyenlített csata zajlott a jégen Fotó: Fradihoki/Facebook

A GYHK a címvédő Ferencváros vendégeként játszotta első idei Erste Liga meccsét, és az első harmad bizonytalansága megpecsételte a mérkőzés sorsát. A zöld-fehérek agresszív letámadást folytattak, és ennek Gógáék nem nagyon találták az ellenszerét az első húsz percben.

A Fradi élt a lehetőséggel, Pavuk már a második percben vezetést szerzett, egy Ruczujról lecsorgó korongot a kapuba küldve. A gól után sem tudta összekapni magát a gyergyói együttes, és nehéz is lett volna, hiszen egymás után háromszor is emberhátrányba került. Az elsőt Nagy Gergő értékesítette, így a szünetre kétgólos vezetéssel mehetett az FTC.

{A}

Az első szünet után azonban alaposan megváltozott a GYHK játéka, kiegyenlített lett a játék, sőt ahogy haladt előre az idő, egyre inkább a piros-fehérek uralták a játékot, a 26. percben jött az első ferencvárosi kiállítás és szinte azonnal a második is, így kettős emberelőnybe került a Gyergyói Hoki Klub.

Levscovs lőtt és faragott a különbségből.

Ezután még magasabb fokozatba kapcsolt Leif Strömberg legénysége, Aranynak többször is nagy szerencséje volt, hogy nem született meg az egyenlítő gól. A játék képe alapján teljesen váratlan volt az, hogy az 53. percben Nagy Gergő ismét kétgólosra növelte a különbséget. Innen már minimálisra csökkent az esély a pontszerzésre, ami végül nem is jött össze a GYHK számára.

A Ferencváros 3–1-re nyerte a találkozót.

A Liga nyitónapján a Brassói Corona is pályára lépett, a kék-sárgák hazai jégen fogadták a Schiller-Vasast. A Corona 4–1-re nyert.

A Hokiklub Budapest 2–1-re nyert az Újpest vendégeként, a Dunaújvárosi Acélbikák pedig jelzik: idén nem ismétlődhet meg a múlt szezonban történt csalódás, kiütötték a Fehérvári Titánokat,

A Csíkszeredai Sportklub szombaton kezdi el a menetelést, 18.30-kor a Vákár Lajos műjégpályán a Schiller-Vasast fogadják a kék-fehérek.

Erste Liga, alapszakasz:
FTC–Telekom–Gyergyói Hoki Klub 3–1 (2–0, 0–1, 1–0).
Gólszerzők: Pavuk Attila (2. perc), Nagy Gergő (12., 53), illetve Imants Lescovs (28.)
Kiállításpercek: 10–12,
Kapura lövések: 35–28

További eredmények:
Brassói Corona–Schiller-Vasas 4–1 (3–1, 0–0, 1–0),
UTE–Hokiklub Budapest 1–2 (0–0, 1–1, 0–1),
Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 1–7 (0–2, 1–1, 0–4).