Orvosi lakások épülnek Borszéken

Gergely Imre 2019. szeptember 13., 20:03

Két orvosi lakást magában foglaló ingatlan alapkövét tették le csütörtök este Borszéken. A több mint háromszáz négyzetméter felületű épületegyüttes mintegy 800 ezer lejből valósul meg.

Még idén ősszel elkészítenék az épület alapját Fotó: Borszéki Önkormányzat

Borszéket az egészségügyi ellátás terén is szeretnék jelentősen fejleszteni – fogalmazott köszöntő beszédében Mik József polgármester. A városvezető kiemelte, az utóbbi időszakban több beruházás is elkezdődött annak érdekében, hogy minél jobb egészségügyi szolgáltatásokban részesülhessenek a helybéliek, illetve a településre látogató turisták.

Reméljük, ezzel a beruházással is hozzájárulunk ahhoz, hogy ennek a magyar végvárnak az egészségügyét meg tudjuk erősíteni

– hangzott el Potápi Árpád János részéről az ünnepségen. Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint az orvosi lakások építése fontos egyrészt a kapuit hamarosan megnyitó balneológiai központ miatt, másrészt további szakorvosok és háziorvosok számára is vonzó lehet a majdan felajánlható lakhatási lehetőség.

{A}

Az építkezéshez a szükséges engedélyt már korábban kiadták, amennyiben az időjárás is megengedi, ősszel legalább az alap elkészülhet – részletezte a beruházással kapcsolatban Mik József polgármester a borszéki városháza közleményében. A kétszintes ingatlan két orvosi lakásnak ad majd helyet, egy két- és egy háromszobásnak.