Az utcán verekedtek, előzetesbe kerültek

Simon Virág 2019. szeptember 13., 19:48

Öt személyt helyeztek előzetes letartoztatásba a Maros megyei rendőrök, miután Mezőrücs községben az utcán verekedtek és rongáltak.

Fotó: Barabás Ákos

A Maros megyei Rendőrség sajtószóvivője, Ramona Varoditól megtudtuk, hogy a mezőrücsi rendőrök a községbeli Mezőpagocsára kellett kiszálljanak szeptember 11-én éjszaka, ahol

két szomszéd család 16 és 38 év közötti tagjai összeverekedtek az utcán.

A helyszínelés során kiderült, hogy a két család között korábban is több konfliktus volt, s ezt verekedéssel próbálták elintézni.

A két szomszédos család hat tagja botokkal támadt egymásra, s az összetűzésben belekeveredett egy 15 éves lány is, aki állítólag békíteni próbálta a résztvevőket.

{A}

A szemtanúk szerint nemcsak egymást ütlegelték a szomszédok, hanem egyikük házában is kárt tettek, mivel betörték a ház több ablakát. A csetepatéra az utcára vonult a település több lakója, s végül a rendőröknek a helyszínre vezényelt speciális alakulatok segítettek rendet tenni.

Mint Ramona Varodi elmondta másnap a rendőrök 24 órára előzetes letartóztatásba  helyeztek öt személyt, verekedés, csendháborítás, rongálás gyanújával.