Kútba esett egy medve Bibarcfalván

Bíró Blanka 2019. szeptember 13., 15:02

Beleesett egy medve a kútba az erdővidéki Bibarcfalván – tájékoztatta portálunkat Kelemen Gellért, az illetékes vadászegyesület munkatársa.

Képünk illusztráció Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

Ugyanakkor értesítették a baróti önkormányzatot, riadóztatták a 112-es sürgősségi hívószámon a hatóságokat. Hozzátette, állítólag nem ez az első eset, még előfordult, hogy medve esett a kútba Bibarcfalván.

Nem normális, hogy napközben megy a gazda, hogy vizet igyon a saját kútjából, és szembenéz vele a medve

– mondta a vadászegyesület munkatársa.

{A}

Időközben tűzoltólétra segítségével mászott ki a medve a kútból, és visszaszaladt az erdőbe. Kelemen Gellért a Dél-Hargita vadászegyesület képviselője elmondta, a környéken élők javasolták ezt a megoldást, mert korábban már beleesett a medve a kiszáradt kútba, és akkor is egy létrát engedtek le, hogy kimászhasson. Ez alkalommal a helyszínre érkező tűzoltók eresztettek le létrát a kútba, a mintegy 80 kilogrammos, tavalyi bocs azon mászott ki.  Kelemen Gellért elmondta, Bibarcfalva határában mindennaposak a medvék, előfordul, összetörik a gyümölcsfákat, rettegésben tartják a falu szélén lakókat, a közeli temetőbe kilátogató falubelieket. A kútba esett medve bőgött, nyüszített, a falusiak ezért riasztották a hatóságokat.