Friss kiflit kapnak hétfőtől a gyergyószéki óvodások és iskolások

Barabás Orsolya 2019. szeptember 13., 16:00

Az összes gyergyószéki településen a Harmopan Rt. biztosítja hétfőtől az iskolakiflit. Ez több mint 9000 óvodást és iskolást érint.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Az elmúlt tanévben sok panasz volt a gyergyói településeken az óvodásoknak, iskolásoknak biztosított kifli minősége kapcsán. A szülők aláírásokat is gyűjtöttek, amit eljuttattak a hatóságokhoz, majd Hargita Megye Tanácsa március elején felbontotta a szerződést a pékterméket szállító tordai céggel. 

{A}

Januárban a Fészek, a Gyergyói Édesanyák Egyesülete aláírásgyűjtésbe kezdett, és két hét alatt összesen 750 szülő és pedagógus írta alá a panaszíveket. Az aláírásokat és az összegyűjtött bizonyítékokat Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke február 4-én iktattatta a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségen, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságon és a Hargita Megye Tanácsnál. A megyei önkormányzat március elején bontotta fel a szerződést a pékterméket szállító céggel, és március 21-től Gyergyószentmiklóson a Harmopan Rt. biztosította a friss kiflit a tanév végéig. 

Barti Tihamér újabb örömhírrel szolgált, elmondta, hogy aláírták a szerződést a Harmopan Rt.-vel, úgyhogy szeptember 16-tól az összes gyergyószéki településen minden hétköznap friss kiflit kapnak a gyermekek. Ez több mint 9000 óvodást, iskolást érint.

A tej-kifli program tehát folytatódik, és remélhetőleg ebben a tanévben Gyergyószéken sem lesz panasz a péktermék minőségére.