Több mint ezer kutya csahol hétvégén a Ligetben

Simon Virág 2019. szeptember 12., 14:42

Harminckét országból több mint ezer kutyát hoznak el a hétvégén Marosvásárhelyre, hogy szépségüket és ügyességüket neves bírók értékeljék a Dracula Dog Show nemzetközi kutyakiállításon.

A betanított ebek tudják, hogyan kell türelmesen várakozni Fotó: Gegő Imre

Évről évre nő a résztvevők száma Románia legnagyobb nemzetközi kutyakiállításán, a tavalyihoz képest idén is tíz százalékkal több ebet hoznak Marosvásárhelyre. Lokodi Csaba Attila, a Maros Megyei Ebtenyésztők Egyesületének elnöke elmondta,

Romániából mintegy 300 kutyát vonultatnak fel gazdáik a bírók előtt, de nagyon sok négylábút hoznak Finnországból, Svédországból, Thaiföldről és Amerikából is.

Idén is lesznek egészen ritka fajok, például az Ausztráliából származó tenterfield terrier, valamint a szintén kis méretű toy terrier. A kétnapos rendezvényen összesen hat kiállítás lesz, ezeken az egészen kicsitől a nagy termetű kutyákig mindent megcsodálhatnak az állatszerető vásárhelyiek, és nem csak.

Gazdi szépíti a versenyre készülő kutyust. Archív Fotó: Gegő Imre

A kétnapos rendezvény két helyszínen zajlik. Szombaton reggel 9 órakor a Ligetben kezdődnek a bíráskodások, ott lehet megcsodálni a sok érdekes és különleges kutyafajtát aznap 15 óráig. Vasárnap szintén 9 órakor kezdődik a program és 17 órakor zárul. Itt belépőjegyet kell fizetni: felnőtteknek 20 lejt, gyermekeknek 10 lejt. Aki a győztes ebek látványos díjazására kíváncsi, azt szombaton 18 órakor a marosvásárhelyi Vár előtti térre várják, itt néptáncegyüttesek fellépésével és koncerttel színezett ünnepség lesz. A szombati vár előtti programra nem kell jegyet váltani.

{A}