Súlyos büntetés Dan Petrescunak és a CFR játékosainak

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 12., 07:33

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága súlyos büntetéssel sújtotta a Kolozsvári CFR vezetőedzőjét és játékosait az Astra Giurgiu elleni idegenbeli mérkőzésen történt botrány miatt. A klub fellebbez az ítélet ellen.

Adrian Păunt nem állították ki, mégis háromfordulós eltiltást kapott. Archív Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A labdarúgó 1. Liga 8. fordulójában lejátszott, augusztus 31-ei giurgiui mérkőzésen a CFR 3–2-es vereséget szenvedett, a kolozsvári küldöttség pedig három piros lapot kapott, szerdán pedig megtudta, milyen büntetéssel számolhat.

A legnagyobb bírságot a meccs közben hevesen reklamáló és botrányos módon viselkedő Dan Petrescu vezetőedzőre rótták ki, aki

négyfordulós eltiltást kapott, és emellett 6500 lejt is fizetnie kell.

{K1}

Cosmin Vâtcă kapus, aki nyakon ütötte a hazaiak egyik játékosát, illetve a CFR eddigi gólkirálya, Adrian Păun sportszerűtlen viselkedés és szitkozódás miatt egyaránt három fordulót nem játszhatnak, a csapatkapitány Mario Camorának viszont csak egy bajnoki mérkőzést kell kihagynia. A CFR következő találkozói a bajnokságban sorrendben az FC Voluntari, az FCSB, a Gaz Metan és a Viitorul ellen lesznek.

A kolozsvári klub fellebbez az ítélet ellen.

A CFR sportigazgatója, Bogdan Mara a Digi Sportnak úgy nyilatkozott, túl szigorú büntetést kaptak, és megengedhetetlen, amit a bizottság tesz, mivel úgy véli, velük szemben súlyosabb ítéletet hozott, mint korábban a többi klub esetében.

{A}