Idén télen még a mostani helyén marad a csíkszeredai sátortetős műjégpálya

Barabás Hajnal 2019. szeptember 12., 15:05

A csíkszeredai sátortetős műjégpálya addig maradhat a jelenlegi helyszínen, amíg fel nem épül az oda tervezett napközi és bölcsőde. Erről kötöttek megállapodást a terület tulajdonosa, a csíkszeredai római katolikus plébánia és a jégpálya tulajdonosa, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia képviselői.

Fotó: Gábos Albin

Napközit és bölcsődét építtetne a római katolikus egyház Csíkszeredában, a dendrológiai parkként ismert területére. A beruházáshoz szükséges övezeti rendezési tervet is elfogadta idén a helyi önkormányzati képviselő-testület. A tervezett építkezés miatt

a Szív utcai területen 2017 óta működő mobil műjégpályát el kell majd költöztetni.

Az érintett felek, a csíkszeredai római katolikus plébánia és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia képviselői ezért megállapodást kötöttek, hogy

amíg nem épül fel a napközi, addig maradhat jelenlegi helyén a sátortetős pálya.

Ezt nyilatkozta lapunknak Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető elnöke és Darvas-Kozma József, a csíkszeredai római katolikus plébánia címzetes esperese.

Készülnek a téli idényre

A mobil műjégpályát működtető csíkszeredai városháza részéről Burista Csilla elmondta, jelenleg folynak az előkészületek a téli idényre, készülnek a jégfagyasztásra. Időjárástól függően szeptember 23-ától kezdődnének meg benne a programok, edzések, a nagyközönségnek pedig az azt követő hétvégétől hirdetnék meg a korcsolyázást. A sátortetős jégpályát az idei szezonban is a tavalyi árakkal és programmal szeretnék működtetni.

{A}