Feljavítanak egy forgalmas útszakaszt Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2019. szeptember 11., 17:19

Élénk színű festékcsíkok jelentek meg a gyergyószentmiklósi Virág negyedet kettészelő Testvériség sugárút aszfaltján. Jelzi, hogy valami készül: a napokban betömik az aszfaltburkolaton tátongó méretes gödröket.

Látható jelek. Útjavításra készülnek a Virág negyedben Fotó: Gergely Imre

A Testvériség sugárút Virág negyedi része az egyik legforgalmasabb gyergyószentmiklósi útszakasz, és az aszfaltozott utak közül az egyik legrosszabb állapotú is. Már tavasszal tervben volt, hogy a többi útjavítással együtt itt is elvégzik a szükséges foltozást, de ez eddig elmaradt, a helyi autósok jogos bosszúságára. A napokban azonban érkeznek a munkagépek.

Amint Len Emil alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, még ötvenezer leje van az önkormányzatnak az idei útjavításokra, ezt költik most el a Testvériség sugárút, illetve az ide vezető lakónegyedi bekötő utcák gödörmentesítésére. A pénz összesen mintegy 450 négyzetméternyi aszfaltozáshoz elegendő.

Az alpolgármester közlése szerint ezen a héten megtörténik a gödrök körüli aszfalt felmarása, az aszfaltozás előkészítése, és legkésőbb jövő hét végéig újraaszfaltozzák a kimart részeket.

{A}