Falvak Kupája: rekordszámú részvétel az U13-as csapatok megyei vetélkedőjén

Dobos László 2019. szeptember 11., 13:11

Nagy népszerűségnek örvend Hargita megyében az U13-as csapatok számára kiírt, Falvak Kupájával díjazott labdarúgótorna, amelyre vidéki települések képviselői nevezhettek be.

Harmincegy település ifjúsági focistái csapnak össze a Falvak Kupájában. Korábbi felvétel Fotó: Barabás Ákos

Hargita megyéből 31 együttes jelentkezett a Falvak Kupája labdarúgótornára: 21 az udvarhelyi körzetből és 10 a csíki zónából. Tavaly 19 falu képviselője vett részt, a megyei döntőt pedig Zetelaka nyerte.

A vetélkedőn a 2007. január 1. után született fiúk vehetnek részt, de minden csapatban pályára léphet két U15-ös (2005-ös születésű vagy kisebb) lány is. A Falvak Kupáján 8+1-es felállásban játszanak a csapatok a két tizenhatos között kialakított pályán.

A mérkőzések 2x15 percesek, és

minden csapatban csak olyan gyerekek léphetnek pályára, akiknek lakcíme az adott településre szól,

ezt iskolai ellenőrzővel és a születési bizonyítvány másolatával kell igazolni. Leigazolt játékosok is szerepelhetnek a tornán.

Az udvarhelyi és a csíki térségben nagy népszerűségnek örvend a rendezvény,

olyan jelentkező is van, akinek nem volt kötelező indítania csapatot, de mégis benevezett, mint például Homoródszentpál.

A Hargita megyei 4. és 5. Ligában szereplő csapatoknak kötelező vagy egy ifjúsági csapatot indítaniuk valamelyik megyei bajnokságban, vagy benevezniük a Falvak Kupájába. Ez utóbbira nem szükséges a leigazolás.

Az első fordulót jövő hét végén rendezik, további részletek a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület honlapján találhatók.

Csoportbeosztás

Udvarhelyi körzet, 1. csoport: Szentábrahám, Gagy és Alsóboldogfalva. 2. csoport: Nagyboldogfalva, Bögöz és Agyagfalva. 3. csoport: Kobátfalva, Siménfalva és Malomfalva. 4. csoport: Korond, Parajd és Farkaslaka. 5. csoport: Felsőboldogfalva, Farcád és Homoródszentpál. 6. csoport: Lövéte, Bogárfalva, Fenyéd. 7. csoport: Zetelaka, Zeteváralja és Varság.

Csíki körzet, 1. csoport: Csíkszentgyörgy, Gyimesfelsőlok és Gyimesbükk. 2. csoport: Tusnád község, Tusnádfürdő és Lázárfalva. 3. csoport: Csíkszentimre, Csíkszentkirály, Kozmás és Csíkszentmárton.