Egymás mellett lassan haladó gépkocsisorban előzhessen a motoros – felhívás és fesztivál Marosvásárhelyen

Simon Virág 2019. szeptember 11., 12:49

Szerdán és szombaton is felvonulnak a motorosok Marosvásárhelyen, így készülnek, illetve készítik a látogatókat az ötödik alkalommal megszervezendő hétvégi Maris Fest találkozóra.

Minden évben felvonulnak a motorosok Vásárhelyen. Archív Fotó: Haáz Vince

Immár ötödik alkalommal szervezik meg Marosvásárhelyen a háromnapos Maris Fest motoros fesztivált, amelyen idén ingyenes a belépés és a sátorozás is.

Szerdán délután hattól a vásárhelyi és környékbeli motorosok népszerűsítik a találkozót. A szerdai felvonulás a Sportcsarnoktól indul, és a város több lakónegyedét érinti. A szervezők célja felhívni a gépkocsivezetők figyelmét a lane splitting megoldásra, vagyis arra, hogy

két teljesen álló vagy nagyon lassan közlekedő gépkocsisor közé behajt a motoros, és így halad előre.

Ez a közlekedési, előzési forma Romániában jelenleg törvénytelen, de a motorosok azt szeretnék, hogy legyen legális.

Fotó: Facebook/Maris Fest

A Maris Festet idén a Sziget utcában szervezik meg, ott lesznek a koncertek, a sport- és szabadidős tevékenységek. Már péntek este koncertekkel várják a motorosokat, és nem csak. Fellép a Relax, a Sur Austru és a Firma.

A nagy, látványos motoros felvonulás szombaton 12 órakor kezdődik, a Sziget utcából, a Maris Fest helyszínétől indul, és biztos érinti a Dózsa György utcát, illetve a városközpontot. Ezen több száz motoros szokott részt venni, így népszerűsítve a motoros életmódot, és felhívva a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a kétkerekeseknek is helyük van a közutakon. Szombaton este az Elendil, az Ossian Tribute és a Vita de Vie lép a nagyszínpadra, vasárnap pedig a Transylvania Chilli Peppers, a Timpuri Noi és a Compact B együttesek zenéjére lehet bulizni.

{A}