Vereséggel kezdte a selejtezőt az Eb-elődöntős román válogatott

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 11., 11:15

Vereséggel mutatkozott be a 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű ifjúsági, U21-es korosztályú labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében a román válogatott, kedden este 2–1-re kikapott Dániában a 8-as csoportban.

Nem tudták elkerülni a vereséget a legerősebb csoportellenfél, Dánia otthonában Fotó: FRF.RO

Mirel Rădoi szövetségi kapitány csapata kétgólos hátrányból a hajrában szépített Florinel Coman találatával, majd a hosszabbításban az FCSB játékosának megvolt a lehetősége az egyenlítésre is, de kihagyta a tizenegyest.

A nyári olaszországi Európa-bajnokságon az elődöntőig jutott Románia legközelebb október 10-én Ukrajna ellen hazai pályán folytatja a selejtezőt. A csoportban még Finnország, Észak-Írország és Málta található.

Florinel Coman szépített, majd megvolt a lehetősége az egyenlítésre is Fotó: FRF

Az összesen kilenc selejtezőcsoportból

az első helyezettek és a legjobb második biztosítja be helyét a kontinenstornára, a többi második helyen végzett együttes pedig pótselejtezőt játszik.

A két házigazda, Magyarország és Szlovénia alanyi jogon vesz részt a két év múlva rendezendő Eb-n, amelyen először tizenhat válogatott szerepel majd.

Labdarúgó U21-es Eb-selejtező, 8-as csoport, 1. forduló:
Dánia–Románia 2–1 (1–0).
Gólszerzők Olsen (3., 55.), illetve Coman (80.).
Románia: Aioani – Raţiu (Velisar, 66), Paşcanu, Dima (Chindriş, 66.), Boboc – Olaru, Băluţă, Dragomir (Ciobanu, 51.), Coman, Drăguş (Dobre, 66.) – Petre (Ganea, 72.). Szövetségi kapitány: Mirel Rădoi.