Ittas állapotban vezetett, ütközött, majd egy medvére fogta a balesetet

Bíró Blanka 2019. szeptember 10., 21:00

Ittas állapotban hajtott neki egy nagypataki fiatalember a falutábla betonalapjának vasárnapról hétfőre virradó éjjel. A következményektől tartva a vele utazó ismerősével kiötölték, hogy egy medvére fogják a balesetet. 

 

A rendőrség szerint nem a medve volt a ludas. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Mivel megsérültek, és orvosi ellátásra volt szükségük, hívták ugyan a mentőket a 112-es sürgősségi hívószámon, de háromszáz méterrel tovább mentek, a szántóföldön hátrahagyva a felborult autót. A mentők éjjel 3 órakor érkeztek ki a segélyhívásra, és a két sérült férfit beszállították a sürgősségre.

Ők ott előadták a történetüket, hogy lovas szekérrel közlekedtek, amikor az úton váratlanul felbukkant egy medve, a lovak megrémültek a vad láttán, megvadultak, a szekér felborult, és ők így megsérültek.

Arra azonban nem számítottak, hogy a helyszínre kiszállnak a rendőrök is, akik ugyan a szekeret nem találták meg, de a közelben rábukkantak a felborult gépkocsira, és a keddi közleményük szerint egészen másként rekonstruálták az eseményeket, mint ahogy a két férfi azt előadta.

Kiderült, hogy a 23 éves nagypataki férfi vezette a gépkocsit, nekihajtott a falutábla beton alapzatának, és mintegy két méteres szintkülönbségen befordult az út menti földre, a gépkocsi az oldalára fordult, majd nekiütközött egy fának. A gépkocsivezető és az utasa kiszálltak a felborult járműből, és megegyeztek, hogy félrevezetik a hatóságokat, mert korábban alkoholt fogyasztottak. A gépjárművezetőtől utólag vért vettek, hogy megállapítsák az alkoholszintet. Az eljárást szándékos testi sértés gyanújával indították el.

{A}